СП: Потрага за златом тежим путем...

"Орлови" су себи баш закомпликовали живот поразом од Шпаније. . .

Кошарка 09.09.2019 | 22:20
СП: Потрага за златом тежим путем...
Шпанци су послали Србе на обилазни пут ка завршници Мундобаскета у Пекингу!

Иако је било навијача "орлова" у Вухану који су унапријед резервисали и куповали улазнице за Шангај, тамо ипак неће гледати свој тим.

Ђорђевићева екипа вратиће се у крај из кога је полетјела ка Вухану, са разликом да ће сада прећи 1.000 километара до Донгуана, а не до Фошана, своје прве базе на Мундобаскету.

Српска репрезентација је поразом у недјељу преусмјерена на дужи, напорнији и апсолутно тежи колосијек, јер су српском тиму сада потенцијални полуфинални ривали, браниоци титуле - Американци.

Ипак, у сваком смислу је дугачак и напоран пут до те утакмице.

Прије свега, "орлови" ће у понедјељак послије дугог лета тренирати за меч против Аргентине, заказан за уторак у 13.00 по средњеевропском времену (19.00 по локалном), а дан касније кренуће на завршницу у Пекинг, удаљен од Донгуана 2.000 километара!

Добра илустрација је да ће дан прије четвртфинала Салетови "орлови" прећи пут дугачак као од Београда до Атине, а дан послије - у случају побједе - као од Београда до Барселоне.

Иако не би требало ићи превише унапријед, надамо се да ће се "орлови" од сриједе припремати за полуфинале у петак и потенцијални дерби турнира, против Американаца, а не разигравати са пласман од 5. до 8. мјеста, прво у Донгуану, па у "неизбјежном" Пекингу...

Наравно, у сатима послије меча против Шпаније и помало шокантних 69:81, Пекинг не може да буде приоритет, већ је то репрезентација Аргентине, која се у Донгуан сели из оближњег Фошана.

У ноћи у којој се српски играчи, представници Савеза, новинари и навијачи спремају за далеки пут авионом или возом од Вухана до Донгуана, мисли о напорном путовању (више од 3.000 километара за два дана) ипак не остављају превише простора за мисли о поразу, док се ближи већа утакмица.

Аргентина је већ ту, а и спаковани кофери. Сљедећа станица су Донгуан и меч без права на грешку.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар