SP: Potraga za zlatom težim putem...

"Orlovi" su sebi baš zakomplikovali život porazom od Španije. . .

  • Sport
  • Košarka


Španci su poslali Srbe na obilazni put ka završnici Mundobasketa u Pekingu!

Iako je bilo navijača "orlova" u Vuhanu koji su unaprijed rezervisali i kupovali ulaznice za Šangaj, tamo ipak neće gledati svoj tim.

Đorđevićeva ekipa vratiće se u kraj iz koga je poletjela ka Vuhanu, sa razlikom da će sada preći 1.000 kilometara do Donguana, a ne do Fošana, svoje prve baze na Mundobasketu.

Srpska reprezentacija je porazom u nedjelju preusmjerena na duži, naporniji i apsolutno teži kolosijek, jer su srpskom timu sada potencijalni polufinalni rivali, branioci titule - Amerikanci.

Ipak, u svakom smislu je dugačak i naporan put do te utakmice.

Prije svega, "orlovi" će u ponedjeljak poslije dugog leta trenirati za meč protiv Argentine, zakazan za utorak u 13.00 po srednjeevropskom vremenu (19.00 po lokalnom), a dan kasnije krenuće na završnicu u Peking, udaljen od Donguana 2.000 kilometara!

Dobra ilustracija je da će dan prije četvrtfinala Saletovi "orlovi" preći put dugačak kao od Beograda do Atine, a dan poslije - u slučaju pobjede - kao od Beograda do Barselone.

Iako ne bi trebalo ići previše unaprijed, nadamo se da će se "orlovi" od srijede pripremati za polufinale u petak i potencijalni derbi turnira, protiv Amerikanaca, a ne razigravati sa plasman od 5. do 8. mjesta, prvo u Donguanu, pa u "neizbježnom" Pekingu...

Naravno, u satima poslije meča protiv Španije i pomalo šokantnih 69:81, Peking ne može da bude prioritet, već je to reprezentacija Argentine, koja se u Donguan seli iz obližnjeg Fošana.

U noći u kojoj se srpski igrači, predstavnici Saveza, novinari i navijači spremaju za daleki put avionom ili vozom od Vuhana do Donguana, misli o napornom putovanju (više od 3.000 kilometara za dva dana) ipak ne ostavljaju previše prostora za misli o porazu, dok se bliži veća utakmica.

Argentina je već tu, a i spakovani koferi. Sljedeća stanica su Donguan i meč bez prava na grešku.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.