Звездин вјетар у леђа на "Алијанц арени": Реприза 1991. жеља 5.000!

Још девет дана остало је до прве утакмице црвено-белих у новом циклусу Лиге шампиона.

Фудбал 09.09.2019 | 21:02
Звездин вјетар у леђа на "Алијанц арени": Реприза 1991. жеља 5.000!
Десети април 1991. године стоји у лепом сећању нешто старијим навијачима Црвене звезде, као датум када су њихови љубимци победом над Бајерном у Минхену дали до тада најконкретнији наговештај освајања титуле првака Европе.

Тим под командом Љупка Петровића тада је у првом мечу полуфинала Купа шампиона славио резултатом 2:1, а голове су на старом Олимпијском стадиону дали Дарко Панчев у 45. и Дејан Савићевић у 70. минуту, након што је домаћин дошао у вођство преко Роланда Волфарта.

Прилике у европском фудбалу од тада су се значајно промениле. Бајерн је био освајач и финалиста Лиге шампиона, док је Звезда тек прошле сезоне први пут успела да уђе у групну фазу.

Али, историја се не брише и не заборавља и сваки навијач црвено-белих који 18. септембра дође на "Алијанц арену", макар потајно ће веровати у подвиг.



Према писању "Спортског журнала", те вечери ће се на трибинама наћи најмање 5.000 Срба, и то 3.300 са улазницама које ће Звезди доставити Бајерн, у складу са пропозицијама такмичења (пет одсто укупног капацитета стадиона), а очекује се да бар још 1.500 до 2.000 улазница набаве наши људи који раде у Немачкој.

Уз ово и информација да на стадиону "Рајко Митић" данас почиње претпродаја пакета улазница за утакмице против Олимпијакоса (1. октобра), Тотенхема (6. новембра) и Бајерна (26. новембра).

Власници сезонских карата имају три дана да комплете купе по 50 одсто нижим ценама од утврђених, које износе 12, 24, 30 и 36 хиљада динара. Од четвртка ће на ред доћи активни чланови клуба, који имају право на 20 одсто попуста, док ће слободна продаја почети у понедељак, 16. септембра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар