Против Луксембурга и без Јовића и без Тадића!

У мечу против Луксембурга у квалификацијама за Европско првенство 2020. године у уторак увече, још један хендикеп за "орлове".  Озбиљан хендикеп, ни Тадић не путује у Луксембург, ко ће је гурнути напред? Задња ложа страдала. . .

Фудбал 09.09.2019 | 20:34
Против Луксембурга и без Јовића и без Тадића!
Фудбалска репрезентација Србије играће против Луксембурга без најбољег фудбелера Душана Тадића, који неће наступити због повреде задње ложе, речено је данас новинарима на аеродрому "Никола Тесла" пред полажак у Луксембург.

Тадић се тако придружио Луки Јовићу, који обновио повреду, а раније и Милан Павков отказао наступ из истих разлога, док су сви остали репрезентативци на располагању селектору Љубиши Тумбаковићу.

Квалификације смо суштински завршили, али далеко од тога да изабраници Љубише Тумбаковића немају о чему да размишљају уочи последњег мечева у Групи Б, пошто би оне могле да послуже као сјајна припрема за мечеве баража Лиге нација, који ће нам бити последња шанса да се домогнемо Европског првенства. Међутим, после болног пораза од Португалије, а уочи гостовања код Луксембурга нижу се лоше вести за српског селектора.

Након што је Лука Јовић отказао због кука отпао је и Душан Тадић. Ајаксовог аса је задња ложа скинула са авиона за Луксембург, па ће Тумбаковић бити лишен помоћи убедљиво најкреативнијег играча Орлова.

Још откако је Славољуб Муслин седео на клупи малтене све што смо опасно направили у нападу ишло је преко Душана Тадића. Александар Митровић је тресао противничке мреже, Тадић је углавном паковао.

Жесток хендикеп дакле, посебно зато што ни Луксембург више није екипа коју је лако савладати. Уосталом, бодовно је поравната са нама, а сетимо се и да је Украјина на стадиону “Жози Бартел” славила тек после преокрета и поготка у трећем минуту судијске надокнаде. А видели смо добро против нас у Лавову колико је та Украјина опасна у нападу.

Сад је време да се други покажу. Последње што нам треба јесте још један неуспех и то у оваквом мечу. Србији је неопходан играч који ће да повеже редове и гурне лопту ка крилима у празан простор.

Адем Љајић или Сергеј Милинковић Савић? Или можда неко трећи? Сад и Тумбаковић има времена за "експерименте". Бараж Лиге нације је тек у марту. И то нам је једина шанса.

Меч квалификација за ЕУРО 2020 између Луксембурга и Србије игра се у уторак увече.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Јел

10.09.2019 16:44

мозе и без ФсС и тренера ?! Да саставими ту ствар у цјелини.

ОДГОВОРИТЕ