Protiv Luksemburga i bez Jovića i bez Tadića!

U meču protiv Luksemburga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine u utorak uveče, još jedan hendikep za "orlove".  Ozbiljan hendikep, ni Tadić ne putuje u Luksemburg, ko će je gurnuti napred? Zadnja loža stradala. . .

Fudbal 09.09.2019 | 20:34
Protiv Luksemburga i bez Jovića i bez Tadića!
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće protiv Luksemburga bez najboljeg fudbelera Dušana Tadića, koji neće nastupiti zbog povrede zadnje lože, rečeno je danas novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pred polažak u Luksemburg.

Tadić se tako pridružio Luki Joviću, koji obnovio povredu, a ranije i Milan Pavkov otkazao nastup iz istih razloga, dok su svi ostali reprezentativci na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću.

Kvalifikacije smo suštinski završili, ali daleko od toga da izabranici Ljubiše Tumbakovića nemaju o čemu da razmišljaju uoči poslednjeg mečeva u Grupi B, pošto bi one mogle da posluže kao sjajna priprema za mečeve baraža Lige nacija, koji će nam biti poslednja šansa da se domognemo Evropskog prvenstva. Međutim, posle bolnog poraza od Portugalije, a uoči gostovanja kod Luksemburga nižu se loše vesti za srpskog selektora.

Nakon što je Luka Jović otkazao zbog kuka otpao je i Dušan Tadić. Ajaksovog asa je zadnja loža skinula sa aviona za Luksemburg, pa će Tumbaković biti lišen pomoći ubedljivo najkreativnijeg igrača Orlova.

Još otkako je Slavoljub Muslin sedeo na klupi maltene sve što smo opasno napravili u napadu išlo je preko Dušana Tadića. Aleksandar Mitrović je tresao protivničke mreže, Tadić je uglavnom pakovao.

Žestok hendikep dakle, posebno zato što ni Luksemburg više nije ekipa koju je lako savladati. Uostalom, bodovno je poravnata sa nama, a setimo se i da je Ukrajina na stadionu “Žozi Bartel” slavila tek posle preokreta i pogotka u trećem minutu sudijske nadoknade. A videli smo dobro protiv nas u Lavovu koliko je ta Ukrajina opasna u napadu.

Sad je vreme da se drugi pokažu. Poslednje što nam treba jeste još jedan neuspeh i to u ovakvom meču. Srbiji je neophodan igrač koji će da poveže redove i gurne loptu ka krilima u prazan prostor.

Adem Ljajić ili Sergej Milinković Savić? Ili možda neko treći? Sad i Tumbaković ima vremena za "eksperimente". Baraž Lige nacije je tek u martu. I to nam je jedina šansa.

Meč kvalifikacija za EURO 2020 između Luksemburga i Srbije igra se u utorak uveče.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jel

10.09.2019 16:44

moze i bez FsS i trenera ?! Da sastavimi tu stvar u cjelini.

ODGOVORITE