БиХ је земља у којој се поштују права појединаца

- Честитамо Организационом одбору, учесницима поворке, локалним институцијама и грађанима БиХ на успјешно одржаној првој Поворци поноса у БиХ. Становници Босне и Херцеговине удружили су се и одбацили страх и мржњу и, умјесто тога, показали су свијету да је БиХ уистину отворена и толерантна земља која поштује права свих појединаца, каже се у заједничкој изјави амбасада у БиХ, Делегације Европске уније и  Канцеларије спрецијалног представника ЕУ у БиХ.

Босна и Херцеговина 09.09.2019 | 15:48
БиХ је земља у којој се поштују права појединаца
- Једнака људска права за све – то је суштина бх. поворке поноса. Сви у БиХ - без обзира на њихову сексуалну оријентацију или родни идентитет - имају право на иста права и слободе. Ипак, остаје чињеница да рањивим групама још нису доступни. Одговорност свих је да дају подршку маргинализованим да се суочавају с дискриминацијом и неправдом.

Захваљујемо локалним институцијама које су омогућиле бх. поворку. Сада је вријеме да се постојећа законска рјешења о мирном окупљању ускладе са европским и међународним стандардима, како би се законски гарантовала пуна слобода изражавања и окупљања.

И док изазови и даље постоје, грађани БиХ направили су важан корак у борби за једнака права ЛГБТИ и осталих маргинализованих заједница. Честитамо вам на храбрости да будете вјерни себи и пружите наду другима. Поносни смо што смо ходали с вама раме уз раме и остајемо уз вас док настављате корачати за једнакост и људска права за све - каже се у заједничкој изјави амбасада у БиХ Сједињених Америчких Држава, Делегације Европске уније и Канцеларије специјалног представника ЕУ у БиХ, Уједињених нације, Швајцарске, Холандије, Њемачке, Аустрије, Шведске, Финске, Велике Британије, Краљевине Шпаније, Француске, Италије, Чешке Републике, Грчке, Румуније, Словеначке, Бугарске и Дипломатска Канцеларија Краљевине Белгије.

БН ТВ 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Милан Стојановиц

09.09.2019 13:55

Нароцито ако су ти појединци амбасадори,одборници или нека друга елита у власти. А мали цовјек је ту да тапсе и буде декор тим појединцима. Право сте закљуцили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неца

09.09.2019 14:07

Свака част!Ово треба што прије организовати и у Бањалуци да се и ми покажемо у правом свјетлу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

09.09.2019 14:37

Па ви и бабе бијете како би тек ови порисли...

Name

Е

09.09.2019 14:15

Појма ви немате, односно, ово је ваша демократија и можете само себи и нашим увлакачима да честитате. Једноставно овдје се народ није питао ни 0,0001%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

09.09.2019 16:15

Ма , ето вам енглези , американци и њихова демократија....НАТО пакт , ЕУ и остала срања....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Наследно право

09.09.2019 16:22

Интересантан је тај закон о наследјивању пензије, као и многи други....

ОДГОВОРИТЕ