Дабл-дабл Брауна, 18п Гиста - Звезда опет убједљива!

Звездина појачања се "представила" навијачима. . .  Црвено-бели славили у трећој припремној утакмици, следи још један дуел, па пут у Грчку. . .  Кошаркаши Црвене звезде победили су Морнар из Бара у припремном мечу резултатом 90:72.

Кошарка 09.09.2019 | 12:07
Дабл-дабл Брауна, 18п Гиста - Звезда опет убједљива!
КК Црвена звезда мтс победио је Морнар резултатом 90:72 у трећој утакмици у овом припремном периоду.

Овај меч одигран је у "Штарк" арени пред 1500 навијача домаћих, власника сезонских улазница за предстојећу сезону, а ово је била и прилика да се публици у Србији представе појачања која су дошла у клуб током овог лета.

Најбољи у редовима црвено-белих био је Дерик Браун, постигао је 15 поена, имао десет скокова и пет асистенција, а одличну партију пружио је и новајлија Џејмс Гист који је био најефикаснији са 18 поена.

Меч је почео у високом ритму, а Звезда је пред крај прве четвртине заиграла бољу одбрану и преузела контролу над сусретом. Направили су изабраници Милана Томића добру серију након 15:12 за екипу из Бара и добром одбраном дошли до 13 поена разлике на почетку друге деонице.

Током читавог сусрета домаћи су контролисали ситуацију на терену, појачања су одиграла на сјајном нивоу, а види се да су Београђани спремни за овосезонске напоре у АБА лиги и Евролиги. Тренер српског тима је користио чак 15 играча у ротацији, а на крају је добра игра крунисана убедљивом победом.

Црвено-бели ће одиграти још један припремни дуел у Београду, он ће бити затвореног типа, а затим путују у Атину где ће два пута играти са Олимпијакосом и једном са Пеистеријем.

Предстојећа сезона званично почиње 25. септембра у Загребу, где ће у трајању од четири дана бити одигран Суперкуп АБА лиге.

Звезда је остварила трећу убедљиву победу на припремама, пошто је претходно савладала Дарушафаку и Бамберг.

Црвено-бели су показали велику дозу мотивације од самог почетка, али је током прве четвртине виђена права резултатска клацкалица.

Шампион Србије је током друге четвртине успео да дође до двоцифрене предности коју гости из Црне Горе нису могли да надокнаде све до краја утакмице.

Морнар је какав-такав прикључак успео да одржи добром игром Џејкоба Пулена, али места изненађењу није било.

Предност црвено-белих је током другог полувремена износила и 20 поена и питање победника се није доводило у питање.

Најефикаснији у победи над Морнаром био је Џејмс Гист са 18 поена, а пратио га је Дерик Браун, који је на дан утакмице прославио 32. рођендан, са 15 поена, десет скокова и пет асистенција.

Стратос Перпероглу је имао 14, Мајкл Оџо 12, а Лоренцо Браун седам поена и два успешна додавања.

Поменути Пулен је био најефикаснији код Барана са 28 поена, Немања Врањеш је имао 12, а Урош Луковић поен мање.

Екипа Милана Томића наредни меч играће 11.9. у виду тренинг утакмице затвореног типа, а онда их 16.9. очекује пут у Атини где ће играти против Олимпијакоса (x2) и Перистерија.

Црвена звезда – Морнар Бар 90:72 (26:19, 19:17, 23:17, 22:18)

Црвена звезда: Д. Браун 15 (10ск, 5ас), Човић, Л. Браун 7 (7ас), Перпероглу 14, Давидовац 2, Ненадић, Лазић 6 (5ск), Берон 4, Добрић 3, Гист 18 (4ск), Џенкинс 6, Симанић 2, Јовановић 1, Оџо 12.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар