Dabl-dabl Brauna, 18p Gista - Zvezda opet ubjedljiva!

Zvezdina pojačanja se "predstavila" navijačima. . .  Crveno-beli slavili u trećoj pripremnoj utakmici, sledi još jedan duel, pa put u Grčku. . .  Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Mornar iz Bara u pripremnom meču rezultatom 90:72.

Košarka 09.09.2019 | 12:07
Dabl-dabl Brauna, 18p Gista - Zvezda opet ubjedljiva!
KK Crvena zvezda mts pobedio je Mornar rezultatom 90:72 u trećoj utakmici u ovom pripremnom periodu.

Ovaj meč odigran je u "Štark" areni pred 1500 navijača domaćih, vlasnika sezonskih ulaznica za predstojeću sezonu, a ovo je bila i prilika da se publici u Srbiji predstave pojačanja koja su došla u klub tokom ovog leta.

Najbolji u redovima crveno-belih bio je Derik Braun, postigao je 15 poena, imao deset skokova i pet asistencija, a odličnu partiju pružio je i novajlija Džejms Gist koji je bio najefikasniji sa 18 poena.

Meč je počeo u visokom ritmu, a Zvezda je pred kraj prve četvrtine zaigrala bolju odbranu i preuzela kontrolu nad susretom. Napravili su izabranici Milana Tomića dobru seriju nakon 15:12 za ekipu iz Bara i dobrom odbranom došli do 13 poena razlike na početku druge deonice.

Tokom čitavog susreta domaći su kontrolisali situaciju na terenu, pojačanja su odigrala na sjajnom nivou, a vidi se da su Beograđani spremni za ovosezonske napore u ABA ligi i Evroligi. Trener srpskog tima je koristio čak 15 igrača u rotaciji, a na kraju je dobra igra krunisana ubedljivom pobedom.

Crveno-beli će odigrati još jedan pripremni duel u Beogradu, on će biti zatvorenog tipa, a zatim putuju u Atinu gde će dva puta igrati sa Olimpijakosom i jednom sa Peisterijem.

Predstojeća sezona zvanično počinje 25. septembra u Zagrebu, gde će u trajanju od četiri dana biti odigran Superkup ABA lige.

Zvezda je ostvarila treću ubedljivu pobedu na pripremama, pošto je prethodno savladala Darušafaku i Bamberg.

Crveno-beli su pokazali veliku dozu motivacije od samog početka, ali je tokom prve četvrtine viđena prava rezultatska klackalica.

Šampion Srbije je tokom druge četvrtine uspeo da dođe do dvocifrene prednosti koju gosti iz Crne Gore nisu mogli da nadoknade sve do kraja utakmice.

Mornar je kakav-takav priključak uspeo da održi dobrom igrom Džejkoba Pulena, ali mesta iznenađenju nije bilo.

Prednost crveno-belih je tokom drugog poluvremena iznosila i 20 poena i pitanje pobednika se nije dovodilo u pitanje.

Najefikasniji u pobedi nad Mornarom bio je Džejms Gist sa 18 poena, a pratio ga je Derik Braun, koji je na dan utakmice proslavio 32. rođendan, sa 15 poena, deset skokova i pet asistencija.

Stratos Perperoglu je imao 14, Majkl Odžo 12, a Lorenco Braun sedam poena i dva uspešna dodavanja.

Pomenuti Pulen je bio najefikasniji kod Barana sa 28 poena, Nemanja Vranješ je imao 12, a Uroš Luković poen manje.

Ekipa Milana Tomića naredni meč igraće 11.9. u vidu trening utakmice zatvorenog tipa, a onda ih 16.9. očekuje put u Atini gde će igrati protiv Olimpijakosa (x2) i Peristerija.

Crvena zvezda – Mornar Bar 90:72 (26:19, 19:17, 23:17, 22:18)

Crvena zvezda: D. Braun 15 (10sk, 5as), Čović, L. Braun 7 (7as), Perperoglu 14, Davidovac 2, Nenadić, Lazić 6 (5sk), Beron 4, Dobrić 3, Gist 18 (4sk), Dženkins 6, Simanić 2, Jovanović 1, Odžo 12.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar