ЕП: Швајцарци за петама Данској, Румуни се надају!

Два фаворита успела да дођу до победа, Грузија намучила Скандинавце на Истоку. . .  Данској само бод у Грузији, Швајцарска до четворке с пола гаса.  Румуни се намучили с Малтом - 1:0.

Фудбал 09.09.2019 | 08:38
ЕП: Швајцарци за петама Данској, Румуни се надају!
У утакмицама одиграним од 18 часова у оквиру квалификација за Европско првенство 2020 Швајцарци су победили Гибралтар, Румуни били бољи од Малте, а једино изненађење виђено је у Грузији где су домаћи успели да "откину" бод Данцима.

Швајцарска је једина која је успела да оправда епитет фаворита. Они су убедљиво савладали Гибралтар резултатом 4:0, а то је и меч на којем је виђено највише голова.

Екипа Владимира Петковића се доста дуго мучила, све до завршних десет минута првог полувремена нису успевали да нађу пут до мреже ривала, али када су га напокон пронашли уследила је канонада.

Први гол постигао је Денис Закариа у 37. минуту, а предност је потврдио и дуплирао Адмир Мехмеди шест минута касније. До полувремена домаћи су стигли и до трећег поготка, Рикардо Родригез је био прецизан у четвртом минуту надокнаде па се на одмор отишло са убедљивих 3:0 упркос дуготрајном одолевању репрезентативаца Гибралтара.

У другом делу игре домаћи поново нису успели да реализују своје прилике све до 87. минута када је коначан резултат поставио резервиста Марио Гаврановић.

У исто време одигран је и сусрет у Грузији где је домаћин дочекао Данску. Меч је завршен резултатом 0:0, није било погодака, а фаворизовани гост је тако омогућио Швајцарцима да дођу на само поен заостатка на табели групе Д.

Тим са севера континента је био бољи ривал током 90 минута, али није успео да реализује своје прилике, па је њихов живот у квалификацијама сада доста тежи, поготово кад се узме у обзир очекивана победа првих пратилаца над Гибралтаром.

Ипак, Данци ће већ у среду имати прилику да поправе утисак, у госте им долази управо Швајцарска, па ће у директном дуелу моћи да искристалишу слику о екипи која ће бити ближа Европском шампионату.

Грузија ће такође тог дана играти свој други сусрет, путују у Ирску која је прва на табели и била је слободна у овом колу, а то ће бити утакмица одлуке за њих.

Румуни су задржали своје шансе за пласман на ЕУРО успевши да савладају "отписану" Малту на данашњем сусрету. Било је 1:0, домаћи су током читавог меча нападали, а гол одлуке "пао" је тек на старту другог полувремена.

Гости су током првих 45 минута успешно и помало срећно бранили свој гол, али је Георге Пушкаш у другом минуту наставка успео да донесе важну предност својој селекцији на асистенцију талентованог Јаниса Хаџија.

До краја су домаћи успели да сачувају погодак разлике, па је питање пласмана на завршно такмичење и даље у њиховим рукама.

Следећи дуел суседи играју у среду на Фарским Острвима, док ће Малтежани истог дана дочекати селекцију Шведске.

Постаје све занимљивије у групи Д како квалификације одмичу. Нико да се одлепи, да направи серију победа. Делује да ће бити драме у борби за прва два места све до краја трке.

Данска је однела само бод из Грузије – 0:0. Чак су у добром делу меча домаћи били опаснији, играло се више на половини Скандинаваца. Имали су Грузијци и слободан ударац са 17 метара од гола Данске у 92. минуту, али је лопта завршила у рукама голмана Шмајхела.

Ово је већ трећи реми за екипу Агеа Харејдеа у само пет одиграних кола, тако да тежак посао чека Данце у наставку квалификација.

Сада им је Швајцарска тик иза леђа, са бодом заостатка, али и са утакмицом мање. Сајџије су имале лак посао против Гибралтара и одрадиле су га са пола гаса – 4:0.

За непуних десет минута у првом полувремену Швајцарци су постигли три гола и завршили посао. Мали Гибралтар још ни гол није постигао у овим квалификацијама.

У групи Ф Румунија је отворила шесто коло и уз много мука дошла до победе против Малте – 1:0.

Имали су жути потпуну иницијативу, али од 21 шута на гол противника, само је један завршио у мрежи и то Пушкашев у 47. минуту.

РЕЗУЛТАТИ

Јерменија - Босна и Херцеговина 4:2 (1:1)
/Мкитаријан 3, 66, Хамбартсумјан 77, Лончар а.г. 90+5 - Џеко 13, Гојак 70/

Грузија - Данска 0:0 (0:0)

Румунија - Малта 1:0 (0:0)
/Пушкаш 47/

Швајцарска - Гибралтар 4:0 (3:0)
/Закариа 37, Мехмеди 43, Родригез 45+4,Гаврановић 87/

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар