EP: Švajcarci za petama Danskoj, Rumuni se nadaju!

Dva favorita uspela da dođu do pobeda, Gruzija namučila Skandinavce na Istoku. . .  Danskoj samo bod u Gruziji, Švajcarska do četvorke s pola gasa.  Rumuni se namučili s Maltom - 1:0.

Fudbal 09.09.2019 | 08:38
EP: Švajcarci za petama Danskoj, Rumuni se nadaju!
U utakmicama odigranim od 18 časova u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020 Švajcarci su pobedili Gibraltar, Rumuni bili bolji od Malte, a jedino iznenađenje viđeno je u Gruziji gde su domaći uspeli da "otkinu" bod Dancima.

Švajcarska je jedina koja je uspela da opravda epitet favorita. Oni su ubedljivo savladali Gibraltar rezultatom 4:0, a to je i meč na kojem je viđeno najviše golova.

Ekipa Vladimira Petkovića se dosta dugo mučila, sve do završnih deset minuta prvog poluvremena nisu uspevali da nađu put do mreže rivala, ali kada su ga napokon pronašli usledila je kanonada.

Prvi gol postigao je Denis Zakaria u 37. minutu, a prednost je potvrdio i duplirao Admir Mehmedi šest minuta kasnije. Do poluvremena domaći su stigli i do trećeg pogotka, Rikardo Rodrigez je bio precizan u četvrtom minutu nadoknade pa se na odmor otišlo sa ubedljivih 3:0 uprkos dugotrajnom odolevanju reprezentativaca Gibraltara.

U drugom delu igre domaći ponovo nisu uspeli da realizuju svoje prilike sve do 87. minuta kada je konačan rezultat postavio rezervista Mario Gavranović.

U isto vreme odigran je i susret u Gruziji gde je domaćin dočekao Dansku. Meč je završen rezultatom 0:0, nije bilo pogodaka, a favorizovani gost je tako omogućio Švajcarcima da dođu na samo poen zaostatka na tabeli grupe D.

Tim sa severa kontinenta je bio bolji rival tokom 90 minuta, ali nije uspeo da realizuje svoje prilike, pa je njihov život u kvalifikacijama sada dosta teži, pogotovo kad se uzme u obzir očekivana pobeda prvih pratilaca nad Gibraltarom.

Ipak, Danci će već u sredu imati priliku da poprave utisak, u goste im dolazi upravo Švajcarska, pa će u direktnom duelu moći da iskristališu sliku o ekipi koja će biti bliža Evropskom šampionatu.

Gruzija će takođe tog dana igrati svoj drugi susret, putuju u Irsku koja je prva na tabeli i bila je slobodna u ovom kolu, a to će biti utakmica odluke za njih.

Rumuni su zadržali svoje šanse za plasman na EURO uspevši da savladaju "otpisanu" Maltu na današnjem susretu. Bilo je 1:0, domaći su tokom čitavog meča napadali, a gol odluke "pao" je tek na startu drugog poluvremena.

Gosti su tokom prvih 45 minuta uspešno i pomalo srećno branili svoj gol, ali je George Puškaš u drugom minutu nastavka uspeo da donese važnu prednost svojoj selekciji na asistenciju talentovanog Janisa Hadžija.

Do kraja su domaći uspeli da sačuvaju pogodak razlike, pa je pitanje plasmana na završno takmičenje i dalje u njihovim rukama.

Sledeći duel susedi igraju u sredu na Farskim Ostrvima, dok će Maltežani istog dana dočekati selekciju Švedske.

Postaje sve zanimljivije u grupi D kako kvalifikacije odmiču. Niko da se odlepi, da napravi seriju pobeda. Deluje da će biti drame u borbi za prva dva mesta sve do kraja trke.

Danska je odnela samo bod iz Gruzije – 0:0. Čak su u dobrom delu meča domaći bili opasniji, igralo se više na polovini Skandinavaca. Imali su Gruzijci i slobodan udarac sa 17 metara od gola Danske u 92. minutu, ali je lopta završila u rukama golmana Šmajhela.

Ovo je već treći remi za ekipu Agea Harejdea u samo pet odigranih kola, tako da težak posao čeka Dance u nastavku kvalifikacija.

Sada im je Švajcarska tik iza leđa, sa bodom zaostatka, ali i sa utakmicom manje. Sajdžije su imale lak posao protiv Gibraltara i odradile su ga sa pola gasa – 4:0.

Za nepunih deset minuta u prvom poluvremenu Švajcarci su postigli tri gola i završili posao. Mali Gibraltar još ni gol nije postigao u ovim kvalifikacijama.

U grupi F Rumunija je otvorila šesto kolo i uz mnogo muka došla do pobede protiv Malte – 1:0.

Imali su žuti potpunu inicijativu, ali od 21 šuta na gol protivnika, samo je jedan završio u mreži i to Puškašev u 47. minutu.

REZULTATI

Jermenija - Bosna i Hercegovina 4:2 (1:1)
/Mkitarijan 3, 66, Hambartsumjan 77, Lončar a.g. 90+5 - Džeko 13, Gojak 70/

Gruzija - Danska 0:0 (0:0)

Rumunija - Malta 1:0 (0:0)
/Puškaš 47/

Švajcarska - Gibraltar 4:0 (3:0)
/Zakaria 37, Mehmedi 43, Rodrigez 45+4,Gavranović 87/

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar