"Глупа реакција Јокића, мора да буде на терену!"

Селектор Србије признао је да су грешке у одбрани начињене током друге четвртине "осудиле" екипу на пораз од Шпаније. Упутио је и јавне ријечи критике најбољем НБА центру.

Кошарка 09.09.2019 | 10:51
"Глупа реакција Јокића, мора да буде на терену!"
Александар Ђорђевић оцијенио је на званичној конференцији за новинаре да је Шпанија у дербију Ј групе Мундобаскета била бољи тим и заслужено однијела победу, захваљујући којој ће се у четвртфиналу састати са Пољском, док ће Србија имати знатно тежег противника - Аргентину, а у потенцијалном полуфиналу можда селекцију САД.

"Честитам Шпанији. Избацила нас је из наше игре, пореметила оно што смо планирали да урадимо. Нисмо добро одговорили на њихове промјене одбране, неке лопте смо изгубили на необјашњив начин. Са укупно 17 изгубљених лопти и оваквом игром, чак и за нас је побједа била ван домашаја", рекао је стратег "орлова" и одмах се осврнуо на искључење Николе Јокића због протеста у 24. минуту.

Он је након удвајања од стране Марка Гасола и Вилија Ернангомеза протестовао што је умјесто фаула досуђена "мртва" лопта, а на прву техничку је реаговао псовањем, што судија као да је једва дочекао.

"Друго полувријеме смо одиграли срчано, али ми се није свидјела глупа реакција нашег играча. Могли смо да изгубимо утакмицу и са њим, ако је противник бољи, али он је требало да остане на терену и буде један од лидера екипе", јасан је Ђорђевић.

Србија је прву четвртину ријешила у своју корист са седам поена (20:13), а онда веома лоше почела другу. Шпанци су са бржом поставом искористили мане Бјелице, Јокића и Марјановића да муњевито преокрену резултат и онда наставе меч из далеко комфорније позиције.

Расуло у редовима "орлова" искористили су да у 26. минуту стекну чак 21 поен предности, а потом је Србија неколико пута пришла на девет, односно седам поена заостатка.

Да је било више присебности, могло је и боље, можда чак и да се направи подвиг, али "хепиенд" је ипак остао прилично далеко. Екипа коју су многи прогласили првим фаворитом шампионата, шутирала је тројке 3/19 и дозволила противнику 13 офанзивних скокова.

"Успјели смо да ухватимо прикључак, играли смо добру одбрану и пореметили им организацију напада, која је у првом полувремену била сјајна. Међутим, грешке у одбрани које смо направили у другој четвртини су биле очигледне, па и недопустиве против тима као што је Шпанија", рекао је Ђорђевић.

"Они су веома искусни, имају сјајне плејмејкере, бекове, као и једног додатног плејмејкера, Марка Гасола, што је било круцијално. Скратили су ротацију, били су бољи вечерас и заслужили да побиједе."

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар