"Glupa reakcija Jokića, mora da bude na terenu!"

Selektor Srbije priznao je da su greške u odbrani načinjene tokom druge četvrtine "osudile" ekipu na poraz od Španije. Uputio je i javne riječi kritike najboljem NBA centru.

Košarka 09.09.2019 | 10:51
"Glupa reakcija Jokića, mora da bude na terenu!"
Aleksandar Đorđević ocijenio je na zvaničnoj konferenciji za novinare da je Španija u derbiju J grupe Mundobasketa bila bolji tim i zasluženo odnijela pobedu, zahvaljujući kojoj će se u četvrtfinalu sastati sa Poljskom, dok će Srbija imati znatno težeg protivnika - Argentinu, a u potencijalnom polufinalu možda selekciju SAD.

"Čestitam Španiji. Izbacila nas je iz naše igre, poremetila ono što smo planirali da uradimo. Nismo dobro odgovorili na njihove promjene odbrane, neke lopte smo izgubili na neobjašnjiv način. Sa ukupno 17 izgubljenih lopti i ovakvom igrom, čak i za nas je pobjeda bila van domašaja", rekao je strateg "orlova" i odmah se osvrnuo na isključenje Nikole Jokića zbog protesta u 24. minutu.

On je nakon udvajanja od strane Marka Gasola i Vilija Ernangomeza protestovao što je umjesto faula dosuđena "mrtva" lopta, a na prvu tehničku je reagovao psovanjem, što sudija kao da je jedva dočekao.

"Drugo poluvrijeme smo odigrali srčano, ali mi se nije svidjela glupa reakcija našeg igrača. Mogli smo da izgubimo utakmicu i sa njim, ako je protivnik bolji, ali on je trebalo da ostane na terenu i bude jedan od lidera ekipe", jasan je Đorđević.

Srbija je prvu četvrtinu riješila u svoju korist sa sedam poena (20:13), a onda veoma loše počela drugu. Španci su sa bržom postavom iskoristili mane Bjelice, Jokića i Marjanovića da munjevito preokrenu rezultat i onda nastave meč iz daleko komfornije pozicije.

Rasulo u redovima "orlova" iskoristili su da u 26. minutu steknu čak 21 poen prednosti, a potom je Srbija nekoliko puta prišla na devet, odnosno sedam poena zaostatka.

Da je bilo više prisebnosti, moglo je i bolje, možda čak i da se napravi podvig, ali "hepiend" je ipak ostao prilično daleko. Ekipa koju su mnogi proglasili prvim favoritom šampionata, šutirala je trojke 3/19 i dozvolila protivniku 13 ofanzivnih skokova.

"Uspjeli smo da uhvatimo priključak, igrali smo dobru odbranu i poremetili im organizaciju napada, koja je u prvom poluvremenu bila sjajna. Međutim, greške u odbrani koje smo napravili u drugoj četvrtini su bile očigledne, pa i nedopustive protiv tima kao što je Španija", rekao je Đorđević.

"Oni su veoma iskusni, imaju sjajne plejmejkere, bekove, kao i jednog dodatnog plejmejkera, Marka Gasola, što je bilo krucijalno. Skratili su rotaciju, bili su bolji večeras i zaslužili da pobijede."

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar