Постоји једна добра ствар са Јокићевом нервозом...

Опомена од Ђорђевића! Ако постоји нешто добро у понашању Николе Јокића и игри целог тима против Шпаније данас у Вухану, то је фаза такмичења у којој се све одиграло.

Кошарка 09.09.2019 | 08:57
Постоји једна добра ствар са Јокићевом нервозом...
За крај прве фазе - "качење" са Данијелом Хакетом и неспортска.

За крај друге фазе - "качење" са судијама, техничка и искључење.

Пренервозни Никола Јокић, којег су данас у Вухану са трибина бодрили брат Немања и девојка Наталија, послат је у свлачионицу пре осталих играча Србије и Шпаније јер је, изнервиран једном судијском одлуком приликом борбе за лопту са Марком Гасолом, ушао у жустру расправу са арбитром и…

...одбио да се заустави када је добио прву техничку грешку.

Уследила је и друга, искључујућа, па је центар наше репрезентације завршио најважнију утакмицу екипе на Мондобаскету почетком треће четвртине при резултату 39:51 у корист наших ривала за прво место у Групи Ј и лакши пут ка завршници у Пекингу.

Када је насео на Хакетову провокацију у Фошану, Јокић је добио неподељену подршку екипе, али и савет капитена Мирослава Радуљице да би морао мирније да реагује на грубе фаулове противничких тимова, међутим ове недеље у Вухану по среди није био ни груб фаул, ни провокација шпанских кошаркаша.

"Глупа реакција нашег играча", рекао је селектор Александар Ђорђевић после првог пораза на шампионату и то у својој 100. утакмици на клупи репрезентације.

"Могли смо да изгубино и са њим, наравно, али требало је да остане на терену", додао је.

Јокић је плануо након што је судија прекинуо његову борбу за лопту са Марком Гасолом и досудио такозвану "мртву лопту".

Ако је могуће пронаћи нешто добро у Јокићевом искључењу, али и генерално игри нашег тима против Шпанаца, онда је то фаза такмичења у којој се све догодило - боље него у четвртфиналу!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар