Postoji jedna dobra stvar sa Jokićevom nervozom...

Opomena od Đorđevića! Ako postoji nešto dobro u ponašanju Nikole Jokića i igri celog tima protiv Španije danas u Vuhanu, to je faza takmičenja u kojoj se sve odigralo.

Košarka 09.09.2019 | 08:57
Postoji jedna dobra stvar sa Jokićevom nervozom...
Za kraj prve faze - "kačenje" sa Danijelom Haketom i nesportska.

Za kraj druge faze - "kačenje" sa sudijama, tehnička i isključenje.

Prenervozni Nikola Jokić, kojeg su danas u Vuhanu sa tribina bodrili brat Nemanja i devojka Natalija, poslat je u svlačionicu pre ostalih igrača Srbije i Španije jer je, iznerviran jednom sudijskom odlukom prilikom borbe za loptu sa Markom Gasolom, ušao u žustru raspravu sa arbitrom i…

...odbio da se zaustavi kada je dobio prvu tehničku grešku.

Usledila je i druga, isključujuća, pa je centar naše reprezentacije završio najvažniju utakmicu ekipe na Mondobasketu početkom treće četvrtine pri rezultatu 39:51 u korist naših rivala za prvo mesto u Grupi J i lakši put ka završnici u Pekingu.

Kada je naseo na Haketovu provokaciju u Fošanu, Jokić je dobio nepodeljenu podršku ekipe, ali i savet kapitena Miroslava Raduljice da bi morao mirnije da reaguje na grube faulove protivničkih timova, međutim ove nedelje u Vuhanu po sredi nije bio ni grub faul, ni provokacija španskih košarkaša.

"Glupa reakcija našeg igrača", rekao je selektor Aleksandar Đorđević posle prvog poraza na šampionatu i to u svojoj 100. utakmici na klupi reprezentacije.

"Mogli smo da izgubino i sa njim, naravno, ali trebalo je da ostane na terenu", dodao je.

Jokić je planuo nakon što je sudija prekinuo njegovu borbu za loptu sa Markom Gasolom i dosudio takozvanu "mrtvu loptu".

Ako je moguće pronaći nešto dobro u Jokićevom isključenju, ali i generalno igri našeg tima protiv Španaca, onda je to faza takmičenja u kojoj se sve dogodilo - bolje nego u četvrtfinalu!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar