СП: Распуцана Аргентина чека Србију!

Аргентина декласирала Пољску за прво место у групи.  Кошаркашка репрезентација Аргентине убедљиво је савладала Пољску са 91:65 у последњем мечу групе И друге фазе Мундобаскета.  Биће тешко Србији - перфектна Аргентина нас чека у четвртфиналу! Сјајна игра "гаучоса" који у четвртфинале одлазе без грешке. . .  Пољаци немоћни у мечу за прво место у групи И.

Кошарка 09.09.2019 | 08:19
СП: Распуцана Аргентина чека Србију!
"Гаучоси" су овом победом стигли до првог места у групи, док је Пољска завршила као друга.

Ове селекције чекају расплет меча у коме се састају Србија и Шпанија, како би сазнали имена ривала у четвртфиналу.

Аргентина је током читаве утакмице контролисала игру и постепено повећавала предност.

Најбољи појединац на мечу био је искусни Луис Скола са 21 поеном и шест скокова, а пратили су га Марко Делија са 12, односно Николас Брусино са 10 поена.

Пољаци су одиграли испод очекивања, а једини који заслужује "прелазну" оцену је Слотер (16п+3ск).

Аргентина пакује кофере за Донгуан и чека Србију!

"Гаучоси" су остварили и пету победу на Мундобаскету у Кини савладавши Пољску, директног ривала за прво место у групи "И", можда и убедљивије него што се очекивало - 91:65.

То значи да ће Аргентинци за два дана (10. септембар) у четвртфиналу играти са Србијом, која је поражена у дуелу за прво место против Шпаније, док ће "црвена фурија" имати нешто лакши пут и прво ће играти против Пољака, док су избегли САД до финала...

Јужноамериканци су већ почетком друге деонице отишли на двоцифрену предност, која је у једном тренутку износила и "плус 30", али су Пољаци успели да ублаже пораз.

Пољацима је ово уједно био и први пораз на турниру пошто су претходно били бољи од Русије, Венецуеле, Кине и Обале Слоноваче, док је Аргентина остварила све победе - "пали" су Венецуела, Русија, Јужна Кореја, Нигерија и на крају Пољска.

Најефикаснији у редовима Аргентинаца био је легендарни Луис Скола са 21 поеном, Маркос Делија је додао 12, док је двоцифрен био и Николас Брусино (10).

Код пољског састава предњачио је Слотер са 16 поена.

Ако прво место у конкуренцији Кине, Венецуеле и Обала Слоноваче у првој фази такмичења и није било неко велико изненађење, тријумф над Русима пре два дана и оверен пролаз у четвртфинале свакако јесте. Али Пољаци су очито рекли своју последњу реч на овом шампионату. У мечу за прво место у новоформираној Групи И, чета Мајка Тејлора доживела је тежак пораз од Аргентине - 65:91. 

И да су добили данас ситуација за Пољаке не би се значајно променила, јер свакако их у ТОП 8 чека Шпанија. Када су Гаучоси у питању њих свакако чека тежак пут до саме завршнице, иако су забележили свих пет победа нису могли да избегну Шпанију или Србију, а касније би их, у случају да прођу, у пројектованом полуфиналу чекала селекција Сједињених Америчких Држава.

Аргентинци су пружили најбољу партију у досадашњем току турнира и без икаквих проблема славили. Пољска је само једном на овом сусрету имала предност - један поен и то уводним минутима сусрета. Када су повели Гаучоси су само "зидали" разлику, све док у финишу утакмице нису мало повукли ручну, јер је било очито даје све решено.

На одмор се отишло са плус 15 за Аргентинце, да би у последњих шест минута треће деонице уследила највећа криза у игри Пољака. У том периоду убацили су само четири поена, наспрам 22 њихових ривала. Разлика је тим моментима ишла и до плус 33 и све било решено. 

Последњих десет минута претворило се у рутинско одрађивање посла од стране оба тима.

Ветеран Луис Скола био је најбољи у победничком саставу - 21 поен и 6 скокова. Подршку су му пружали Делија (12) и Брусино (10). На другој страни најефикаснији Слотер са 16 кошева.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар