SP: Raspucana Argentina čeka Srbiju!

Argentina deklasirala Poljsku za prvo mesto u grupi.  Košarkaška reprezentacija Argentine ubedljivo je savladala Poljsku sa 91:65 u poslednjem meču grupe I druge faze Mundobasketa.  Biće teško Srbiji - perfektna Argentina nas čeka u četvrtfinalu! Sjajna igra "gaučosa" koji u četvrtfinale odlaze bez greške. . .  Poljaci nemoćni u meču za prvo mesto u grupi I.

Košarka 09.09.2019 | 08:19
SP: Raspucana Argentina čeka Srbiju!
"Gaučosi" su ovom pobedom stigli do prvog mesta u grupi, dok je Poljska završila kao druga.

Ove selekcije čekaju rasplet meča u kome se sastaju Srbija i Španija, kako bi saznali imena rivala u četvrtfinalu.

Argentina je tokom čitave utakmice kontrolisala igru i postepeno povećavala prednost.

Najbolji pojedinac na meču bio je iskusni Luis Skola sa 21 poenom i šest skokova, a pratili su ga Marko Delija sa 12, odnosno Nikolas Brusino sa 10 poena.

Poljaci su odigrali ispod očekivanja, a jedini koji zaslužuje "prelaznu" ocenu je Sloter (16p+3sk).

Argentina pakuje kofere za Donguan i čeka Srbiju!

"Gaučosi" su ostvarili i petu pobedu na Mundobasketu u Kini savladavši Poljsku, direktnog rivala za prvo mesto u grupi "I", možda i ubedljivije nego što se očekivalo - 91:65.

To znači da će Argentinci za dva dana (10. septembar) u četvrtfinalu igrati sa Srbijom, koja je poražena u duelu za prvo mesto protiv Španije, dok će "crvena furija" imati nešto lakši put i prvo će igrati protiv Poljaka, dok su izbegli SAD do finala...

Južnoamerikanci su već početkom druge deonice otišli na dvocifrenu prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i "plus 30", ali su Poljaci uspeli da ublaže poraz.

Poljacima je ovo ujedno bio i prvi poraz na turniru pošto su prethodno bili bolji od Rusije, Venecuele, Kine i Obale Slonovače, dok je Argentina ostvarila sve pobede - "pali" su Venecuela, Rusija, Južna Koreja, Nigerija i na kraju Poljska.

Najefikasniji u redovima Argentinaca bio je legendarni Luis Skola sa 21 poenom, Markos Delija je dodao 12, dok je dvocifren bio i Nikolas Brusino (10).

Kod poljskog sastava prednjačio je Sloter sa 16 poena.

Ako prvo mesto u konkurenciji Kine, Venecuele i Obala Slonovače u prvoj fazi takmičenja i nije bilo neko veliko iznenađenje, trijumf nad Rusima pre dva dana i overen prolaz u četvrtfinale svakako jeste. Ali Poljaci su očito rekli svoju poslednju reč na ovom šampionatu. U meču za prvo mesto u novoformiranoj Grupi I, četa Majka Tejlora doživela je težak poraz od Argentine - 65:91. 

I da su dobili danas situacija za Poljake ne bi se značajno promenila, jer svakako ih u TOP 8 čeka Španija. Kada su Gaučosi u pitanju njih svakako čeka težak put do same završnice, iako su zabeležili svih pet pobeda nisu mogli da izbegnu Španiju ili Srbiju, a kasnije bi ih, u slučaju da prođu, u projektovanom polufinalu čekala selekcija Sjedinjenih Američkih Država.

Argentinci su pružili najbolju partiju u dosadašnjem toku turnira i bez ikakvih problema slavili. Poljska je samo jednom na ovom susretu imala prednost - jedan poen i to uvodnim minutima susreta. Kada su poveli Gaučosi su samo "zidali" razliku, sve dok u finišu utakmice nisu malo povukli ručnu, jer je bilo očito daje sve rešeno.

Na odmor se otišlo sa plus 15 za Argentince, da bi u poslednjih šest minuta treće deonice usledila najveća kriza u igri Poljaka. U tom periodu ubacili su samo četiri poena, naspram 22 njihovih rivala. Razlika je tim momentima išla i do plus 33 i sve bilo rešeno. 

Poslednjih deset minuta pretvorilo se u rutinsko odrađivanje posla od strane oba tima.

Veteran Luis Skola bio je najbolji u pobedničkom sastavu - 21 poen i 6 skokova. Podršku su mu pružali Delija (12) i Brusino (10). Na drugoj strani najefikasniji Sloter sa 16 koševa.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar