Сензација! Андрееску преко Серене до титуле УС опена!

Бјанка Андрееску, деветнаестогодишњакиња из Канаде, освојила је прву Гренд слем титулу, пошто је у финалу УС опена савладала Серену Вилијамс – 6:3, 7:5.  Серена опетТ изгубила финале у Њујорку, титулу слави Андрееску! Још једна сензација на УС Опену, Бјанка Ванеса Андрееску је шампионка.

Тенис 08.09.2019 | 09:35
Сензација! Андрееску преко Серене до титуле УС опена!
Андрееску је одиграла феноменалан меч, што се не може рећи за Вилијамс, која је била далеко испод нивоа.

Петнаеста тенисерка света до победе је дошла за само сат и по времена, а Серена другу годину заредом губи пред домаћом публиком у мечу за титулу.

Од старта меча видело се да је легендарна Американка нервозна, међутим много је пута тако кретала и касније из гема у гем подизала ниво игре.

Овога пута то случај није био. Канађанка је играла сјајно и могла је убедљивије да добије први сет (6:3).

Други сет чинило се да ће бити завршен још брже. За само 20-так минута Андреску је дошла до 5:1 и прилике да сервира. Међутим, тада се пробудио шампионски ген Серене.

Спасла је меч лопту и потом добила четири гема заредом. Публика у Њујорку нашла се у екстази. Сви су били на ногама и навијали за Серену. Ипак, то није било довољно Вилијамс.

Андрееску прекида серију Американке, потом и прави брејк за прву Гренд слем титулу у каријери, и то са само 19 година.

УС Опен добио је нову шампионку!

Млада Канађанка румунског порекла Бјанка Ванеса Андреаску направила је сензацију и у свом првом великом финалу освојила једну од четири најзначајније титуле у тенису.

Деветнаестогодишња девојка рођена у канадској провинцији Онтарио , чији је највећи домет до УС Опена било друго коло на гренд слемовима, у финалу је на колена бацила славну Серену Вилијамс.

После сат времена и 40 минута игре било је – 6:3, 7:5!

Андрееску је прошле године такмичење у Њујорку завршила већ у првом колу након пораза од наше Олге Даниловић. У међувремену је напредовала и на WТА листи, али у игри, па је као 15. играчица света стигла на последњи гренд слем у сезони.

Ређала је победе и на крају у великом стилу свладала ветеранку, али и власницу 23 гренд слем титуле. Ипак, Серена управо у Њујорку најдуже није освојила пехар, који је у каријери подизала чак шест пута. Последњи пут је покорила Флешинг Медоуз 2014. године, а ово је јој је био други узастопни пораз у финалима, јер је прошле године морала да честита Наоми Осаки.

Вилијамс је поражена у четвртом узастопном гренд слем финалу. Она је играла за 24. гренд слем трофеј у каријери, чиме би се изједначила са Маргарет Корт.

У првом сету виђена су два брејка и оба је направила Канађанка - у првом и деветом гему. У другом је, ипак, билча далеко већа борба у којој се Серена враћала из понора, али снаге за преокрет није имала.

Андрееску је повела 5:1, Вилијамс успела да стигне до 5:5...

Све је личило на то да ће Американка успети да "окрене" 18 година млађу противницу. Међутим, Андреску је скупила снаге, освојила свој сервис, а онда искористила прву меч лопту и завршила велико финале.

Свака част!

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар