Senzacija! Andreesku preko Serene do titule US opena!

Bjanka Andreesku, devetnaestogodišnjakinja iz Kanade, osvojila je prvu Grend slem titulu, pošto je u finalu US opena savladala Serenu Vilijams – 6:3, 7:5.  Serena opetT izgubila finale u Njujorku, titulu slavi Andreesku! Još jedna senzacija na US Openu, Bjanka Vanesa Andreesku je šampionka.

Tenis 08.09.2019 | 09:35
Senzacija! Andreesku preko Serene do titule US opena!
Andreesku je odigrala fenomenalan meč, što se ne može reći za Vilijams, koja je bila daleko ispod nivoa.

Petnaesta teniserka sveta do pobede je došla za samo sat i po vremena, a Serena drugu godinu zaredom gubi pred domaćom publikom u meču za titulu.

Od starta meča videlo se da je legendarna Amerikanka nervozna, međutim mnogo je puta tako kretala i kasnije iz gema u gem podizala nivo igre.

Ovoga puta to slučaj nije bio. Kanađanka je igrala sjajno i mogla je ubedljivije da dobije prvi set (6:3).

Drugi set činilo se da će biti završen još brže. Za samo 20-tak minuta Andresku je došla do 5:1 i prilike da servira. Međutim, tada se probudio šampionski gen Serene.

Spasla je meč loptu i potom dobila četiri gema zaredom. Publika u Njujorku našla se u ekstazi. Svi su bili na nogama i navijali za Serenu. Ipak, to nije bilo dovoljno Vilijams.

Andreesku prekida seriju Amerikanke, potom i pravi brejk za prvu Grend slem titulu u karijeri, i to sa samo 19 godina.

US Open dobio je novu šampionku!

Mlada Kanađanka rumunskog porekla Bjanka Vanesa Andreasku napravila je senzaciju i u svom prvom velikom finalu osvojila jednu od četiri najznačajnije titule u tenisu.

Devetnaestogodišnja devojka rođena u kanadskoj provinciji Ontario , čiji je najveći domet do US Opena bilo drugo kolo na grend slemovima, u finalu je na kolena bacila slavnu Serenu Vilijams.

Posle sat vremena i 40 minuta igre bilo je – 6:3, 7:5!

Andreesku je prošle godine takmičenje u Njujorku završila već u prvom kolu nakon poraza od naše Olge Danilović. U međuvremenu je napredovala i na WTA listi, ali u igri, pa je kao 15. igračica sveta stigla na poslednji grend slem u sezoni.

Ređala je pobede i na kraju u velikom stilu svladala veteranku, ali i vlasnicu 23 grend slem titule. Ipak, Serena upravo u Njujorku najduže nije osvojila pehar, koji je u karijeri podizala čak šest puta. Poslednji put je pokorila Flešing Medouz 2014. godine, a ovo je joj je bio drugi uzastopni poraz u finalima, jer je prošle godine morala da čestita Naomi Osaki.

Vilijams je poražena u četvrtom uzastopnom grend slem finalu. Ona je igrala za 24. grend slem trofej u karijeri, čime bi se izjednačila sa Margaret Kort.

U prvom setu viđena su dva brejka i oba je napravila Kanađanka - u prvom i devetom gemu. U drugom je, ipak, bilča daleko veća borba u kojoj se Serena vraćala iz ponora, ali snage za preokret nije imala.

Andreesku je povela 5:1, Vilijams uspela da stigne do 5:5...

Sve je ličilo na to da će Amerikanka uspeti da "okrene" 18 godina mlađu protivnicu. Međutim, Andresku je skupila snage, osvojila svoj servis, a onda iskoristila prvu meč loptu i završila veliko finale.

Svaka čast!

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar