Тумбаковић: Још имамо шанси да идемо на ЕП!

Љубиша Тумбаковић, селектор Србије, верује да прича о пласману на Европско првенство још није завршена и да се треба борити док постоје и теорисјке шансе.  Тумбаковић: Тешко против овакве екипе, осећали се лагодно због судије. . .  Селектор после дебија на клупи Србије говорио о позитивним и негативним стварима у поразу од Португала - 2:4.

Фудбал 08.09.2019 | 09:16
Тумбаковић: Још имамо шанси да идемо на ЕП!
"Математички још нисмо отписани. Ово је утакмица од које смо више очекивали, али смо наишли на екипу која је маестрална. Имају неколико појединаца који у сваком тренутку могу да реше утакмицу. Било би добро да смо у свлачионици отишли с нулом, али нисмо. Треба се борити док постоји било каква шанса", рекао је Тумбаковић по завршетку утакмице.

Он сматра да је порозна одбрана утицакла и на остатак тима.

"Кад си чврст у одбрани онда је лакше у средини и у завршници. Али, то је процес. То што смо примили четири гола то је сплет околности. Добро је што смо дали два. Ова четири гола су за анализу."

Тумбаковић није желео да се бави спорним ситуацијама као што је био офсајд пре гола Роналда.

"Анализираћемо утакмицу, не могу да процењујем да ли је био офсајд или пенал. Када смо могли да им пореметимо стабилност, Португал је направио разлику. Не коменатришем суђење, Португал се лагодно осећао код нас, имали су контролу утакмице, а судија Чакир је један од најбољих на свету".

Селектор жали што на полувремену није остало 0:0.

"Португал је сјајна екипа, заслужено су победили. Погледајте измене које су направили и све вам је јасно. Да нисмо примили гол у првом полувремену... Капа доле Португалу, дошли су, победили и настављају даље".

Србија је у неколико наврата имала своје трзаје у окршају против Португала, али је на крају остала далеко од позитивног резултата на стадиону "Рајко Митић".

Селектор Љубиша Тумбаковић је после утакмице био делимично задовољан одређеним аспектима игре Србије, нарочито у првих 45 минута.

"Покушали смо да одиграмо на неки наш квалитет који је овог момента реалан, а да у исто време будемо свесни да играмо против екипе са седам или осам вансеријских играча. Одлучили смо се за део тактике који је нама давао неку шансу. Дали смо квалитет који смо ми желели у првом полувремену", рекао је Тумбаковић и наставио.

"Нападали смо по крилима, мало нам је недостајало мирноће и тај завршни пас. И онда примимо тај гол који нас је вратио корак уназад. Против екипе која је фантастична је онда тешко, када треба да јуримо резултат на домаћем терену против оваквог противника", сумирао је утиске селектор Србије.

О индивидуалним квалитетима играча Португала се доста причало пре саме утакмице, а Тумбаковић је признао да је његовом тиму било тешко да се носи са шампионом Европе.

"Погледајте само какве замене праве. Било је недовољно да им се супротставимо у тој мери у којој смо хтели, посебно кад јуримо резултат. Анализираћемо утакмицу и трудићемо се да извучемо оно што је добро. Било је добрих ствари у првом полувремену, али је другачије је када се игра против овакве репрезентације и Луксембурга".

Селектор "орлова" критиковао је и арбитра Џунејта Чакира одговарајући на питање о офсајду код гола Кристијана Роналда и недосуђеног пенала.

"Мислим да се репрезентација Португала врло лагодно осећала овде код нас, имали су потпуну контролу када је у питању судија", рекао је Љубиша Тумбаковић и додао да ће у наредном периоду посебно радити на одбрани.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Србија

08.09.2019 07:38

А селектора и бруке тактика ти је лудило вратите голману лопту а он нек је испуцава горе ма прави си дно дна

ОДГОВОРИТЕ
Name

САЦУВАЈ БОЗЕ

08.09.2019 08:45

ста нам раде ФсС и тренер. Јовица на 5 мин ??? Стари играци, немају брзи покрет игре. Јао, само се БЛАМИРАМО пред СВИЈЕТОМ. Овако како играмо боље да не идемо на ЕП.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ненад

08.09.2019 09:55

Тумбаковића су поставили за селектора зато што је одбио водити репрезентацију Црне Горе против Косова. Као стручњак је нула. Ко је пратио утакмицу видио је да је тактика катастрофална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

08.09.2019 15:26

мислим да мозе јос горе. Имамо струцњаке у ФсС. Лос тренер лоса игра. И нико није одговоран после лосе игре, као наставимо даље овако !? Зива пропаст !

Name

Е Мој Тумбаковицу

08.09.2019 10:50

Стави прст на цело и признај да је боље играла репрезентација Црне Горе на цијем си целу био , него ова група назови играца Србије , па ти види ста је разлог . И јос једна невјероватна успоредба , екипа која игра за Косово и Метохију , играци за које ни на Косову многи нису цули побиједе једну солидну екипу Цеске и ако се не варам налазе се на целу табеле , а Србија гдје је , а играци Србије , односно принцезе , који наступају за велике Европске клубове немају сансе нити са просјецним Европским репрезентацијама , па се ти и твоји сефови размислите мало ста је у питању .

ОДГОВОРИТЕ