Пораз пред 40.000 навијача: Србија - Португал (2:4)

Фудбалска репрезентација Србије поражена је на Маракани од селекције Португала са 2:4 (0:1) у 5. колу квалификација за ЕП 2020. године.  Голове за Португал су постизали Гедеш, Карваљо, Силва и Роналдо, док су за Србију погодили Митровић и МИленковић.

Србија 07.09.2019 | 22:15
Пораз пред 40.000 навијача: Србија - Португал (2:4)
Србији су после овог меча остале минималне шансе за пролаз на ЕП путем квалификација, па ће Орлови прилуку тражити путем плеј-офа за Лигу нација.

Наредни меч Орлови играју већ за три дана са селекцијом Луксембурга у истоименом граду.

ТОК МЕЧА: 

86. минут - ГОЛ! Бернардо Силва. 

85. минут - ГОООООООЛ! Митровић за наду Орлова! Сјајан погодак за нападача Србије. 

82. минут - Одлична шанса за Србију. Пробао је Љајић десном ногом у ближи угао, али без успеха. 

80. минут - ГОЛ! Роналдо погађа по први пут у Београду! Делује да је гол постигнут из офсајда. 



78. минут - Србија свим силама напада Португалце, желе Орлови гол по сваку цену. 

70. минут - Из игре излази Гедеш, на терен улази Жоа Феликс. 

69. минут - Одличан шут Љајића, али је добро одбранио Патрисио и лопту проследио у корнер. 

68. минут - ГООООООЛ! Миленковић за наду Орлова. Погодио је популарни ''Блеки'' после корнера који је извео Тадић. 

64. минут - Тешка повреда Семеда и дужи прекид на утакмици. Жути картон Коларову због овог старта. Жоа Кансело улази уместо Семеда.

59. минут - У игру је ушао Адем Љајић уместо Дарка Лазовића. 

58. минут -Португалија води 2:0. Гуедеш је избацио Максимовића и затим сјајним ударцем послао лопту у мрежу.



51. минут - Пошао је спољном Лука МИливојевић са ивице шеснаестерца после једне одбијене лопте, али опет лопта пролази тик поред стативе. 

50. минут - Покушао је Роналдо из прекида, али је лопта поново уз доста среће прошла који милиметар поред стативе гола Србије. 

48. минут - Одлична шанса за Роналда. Примио је лопту на левој страни, наместио се на десну и опалио, али је лопта прошла пар милиметара поред десне стативе гола Србије. 

Српски навијачи послали су поруку захвалности чешким навијачима. 

46. минут - Почео је други део игре. 

45. минут - Прво полувреме је продужено за један минут. 

Публика на Маракани током читавог меча провоцира Роналда повицима и скандирањем - Меси, Меси. 


 
42. минут - 0:1 - ГОЛ!  Србија кажњена за промашаје. Карваљо утишао Маракану. Португалац је погодио мрежу после велике гужве у шеснаестерцу Орлова. Виљем се најбоље снашао у гужви. 

Србија је Косово - Орило се неколико пута на Маракани. 

38. минут - Најбоља прилика за Србију. Ушао је Лазовић по десној страни у шеснаестерац и заврнуо до Коларова на другој страни који је пробао слабијом десном ногом, па лопта иде поред гола. Пропала је одлична прилика за Србију. 

36. минут - Прошао је по десној страни Дарко Лазовић, убацио по земљи до Митровића, али Руи Патрисио је стигао до лопте пре њега. Линијски судија је накнадно показао офсајд позцију. 

Велики број познатих стигао је на утакмицу. 



28. минут - Костић је пробио по левој страни и покушао да изненади Руи Патрисија, али без успеха. 

23. минут - Србија се полако ослободила почетног притиска и узела лопту у свој посед. 

21. минут - Цео стадион пева у глас - Косово, Србија. 

Пред почетак меча са разгласа се чула добро позната песма - Пукни зоро, а публика је добро познату песму певала у глас. 
  
10. минут - Жути картон за Максимовића због старта над Кристијаном Роналдом. Стадион је побеснео због ове одлуке Чакира па се може чути скандирање - Меси, МесИ!

 3. минут - Одлична прилика за Србију. Пробио је по левој страни Костић, центрирао на Митровића који је спустио за Тадића који је опалио из прве, али право у голмана Руи Патрисија. 

1. минут - Само пар секунди након почетка дошло је до прекида, Миленковић је закачио Гуедеша који је легао на зељму, али све је брзо настављено. 

1. минут - Утакмица је почела! 

На стадиону тренутно има између 35 и 40 000 навијача. Источна и западна трибина су већ пуне. 

Велике овације публике на Маракани за селектора Тумбаковића и повратинике Миливојевића и Настасића. 
 
Приликом изласка на терен фудбалера Португала, цео садион је извиждао Кристијана Роналда, док су аплаузом исрпатили остале фудбалере Португала. 

У утакмици наше групе која је одиграна раније данас Украјина је прегазила Литванце. 

(Курир)

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Златко

07.09.2019 20:09

Цеститам екипи Португала јер су они оцигледно досли да играју фудбал .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

08.09.2019 07:19

И наси су досли да парадирају! Све звучна имена по штампи а на терену ништа. Зашто се не угледају на Дјоковица, Одбојкашице или на Кошаркаше. Они остављају срце на терену и прави су понос нације.

Name

Јаффа

07.09.2019 21:09

Толе, Кокеза, Вазура, Рамадани...шта рећи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

08.09.2019 05:54

е сада нас прати Муслиново проклество цовек нас одвео на светско као први у групи Кокеза га скида и ставља цовека који нема тренерску сколу

Name

МД

08.09.2019 04:37

Увијек иста прича о функционерима и менаџерима. Србија није играла лоше. Нису шетали, борили су се. Играли смо против првака Европе у спорту у којем никада нисмо били сила и прије Кокезе и Рамаданија. Ово је пораз који не боли у спорту који није ни кошарка и ватерполо. Преко лиге нација на ЕП. Ладно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

08.09.2019 08:26

Да ти ниси гледао неки стари снимак лиге шампиона.

Name

Блек

08.09.2019 08:55

Добро људи па какви смо то,играли су добро наси,искрено,нападацки,е сад сто је Португал за класу бољи,треба им цеститати само,напокон се имало ста видјети упркос поразу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјетар

08.09.2019 08:58

Тразили су повратак у репрезентацију Лазовица,Миливојевица,Максимовица и врацени су али без назнака да су били на терену. Селектор није селектор. Тумбаковиц је струцњак али се не пита ниста.Он и не саставља тим.А ту је и Настасиц као и они,а тек голман.Умјесто да игра Љајиц,Рукавина,брани Стојковиц или Рајковиц,ми имамо такмицење колико мора бити Звездиних играца,или обрнуто. Нула игра,нула борбрност,нула уцинак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантиц

08.09.2019 09:41

Питање је да ли је синоц на терену била само једна екипа или мозда двије , ако се за репрезентацију Србије мозе реци да је екипа , јер када се погледа графика гдје писе посјед лопте 75% наспрам 25% у корист екипе Португала , питање је да ли су биле двије екипе . Екипа цији актери изјављују да оцекују побједу , а бране се са 11 принцеза , које се сетају по терену , па то је стварно невјероватно . Питање је да ли је висе репрезентација Србије у рангу и са екипама као сто су Фарска острва и Лихтенстајн . Па ето промијени се и селектор , а оно јос горе , него под палицом Крстајица .

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОРАЦ Р СРПСКЕ

08.09.2019 09:49

ДОБРÓ СМО ПРОСЛИ КО ЈЕ СЕЛЕКТОРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аветиња

08.09.2019 09:50

Кекезу и тумбаковицу марш ФСС и они који су вас поставили ту где сад кумови и остала свита..........

ОДГОВОРИТЕ
Name

БиХ

08.09.2019 10:17

Слушајући ове коментаре баш неконтам ове. Србе. Ко год да је играо за Србију или да је био тренер било би исто. Играло се против Португалије против такви имена. Каже Срби нису играли како нису ало па дали и два гола у то Португалији. Па добро 4/2 резултат требало је остати 3/2 али шта сад го дошао у зад Јим минутама. Кажу бранили се па против такве екипе нападач ког одбора нормално да ћеш се бранити и опет дати два гола. Пратио сам и Бугарску пали 4/0 па пали од одбора који су за 5 класа бољи и од Србије и од Бугарске. Само један Роналдо ко штавише од читавог одбора Србије. Ја мислим да су Срби играли добро и постигли два гола. Има одбора падали су и по 6/0. Свака част момцима и успјех у лиги нација. А могло би и мање лоши коментара ипак су играли против Португалије а не Луксембурга.

ОДГОВОРИТЕ