ЕП: Енглези разбили Бугаре, Украјина гази ка ЕУРО-у!

Украјина гази ка ЕУРУ: Убедљиво бежи и Србији и Португалу! Тим Андреја Шевченка забележио четврту победу у квалификацијама за Европско првенство 2020. године.  Енглеска и Кејн разбили Бугаре, Исланд жели на ЕУРО! Енглези на Вемблију савладали Бугаре, Исланд без имало проблема стигао до четврте победе.  Три утакмице и гол-разлика 14:1, Енглеска нема против кога да игра у овој групи! Хет-трик Харија Кејна у слављу над Бугарском (4:0).

Фудбал 07.09.2019 | 20:15
ЕП: Енглези разбили Бугаре, Украјина гази ка ЕУРО-у!
Силна Украјина побегла Србији девет бодова! Португалци у још већем заостатку...

И да је изгубила Украјина би задржала прво место у Групи Б. Али, чета Андреја Шевченка не да није поражена, већ је у петом мечу квалификација за Европско првенство "згазила" и Литванију у гостима -3:0 (2:0).

Украјинци су тако из пет утакмица сакупили чак 13 бодова и главни су кандидати за прво место и пласман на ЕУРО 2020. О њиховој доминацији говори и гол разлика од 11 датих (пет Србији) и само један примљен гол.

По свему судећи, о другом путнику из Групе Б одлучиваће Србија и Португала, а можда и кључни меч игра се вечерас на стадиону "Рајко Митић" од 20.45.

Већ у седмом минуту било је јасно да ће Литванци слабо намучити некадашње сународнике из СССР-а. Олександр Зинченко, фудбалер Манчестер ситија, начео је домаћине на самом почетку меча, да би у 28. натурализовани Бразилац Марлос постигао други гол за госте.

Тачку на убедљиву победу Украјине ставио је Руслан Милановски у 62. минуту.

Ушли су у ове квалификације као трећи фаворит групе Б, а како ствари стоје једини неће морати да брину око пласмана на предстојећи Европски шампионат. Украјинци блистају као ретко када раније и сасвим заслужено држе лидерску позицију у групи којој припада и Србија. Тријумф у Литванији (3:0) четврти је за чету Андреја Шевченко коме очито селекторски посао и те како прија. 

Нема ту ни С од такозване совјетске школе. Украјинци играју питко, лепо за око, с много измена места, и све то уз брзину протока лопта на којем би могли да јој позавиде најбоље репрезентације Европе. Уосталом, имали смо у све то прилике да се уверимо пре три месеца када су нас буквално "одучили" од фудбала.

Литванци су се. очекивано, показали као недостојан ривал таквим Украјинцима и већ после пола сата игре било је јасно у ком правцу тај сусрет иде. С два брза поготка гости су "смирили" домаћина коме је преостало у наставку само да се чува тежег пораза...

Први гол гости су постигли после врло лоше офсајд замке Литванаца. Зинченко је на пас марлоса остао потпуно сам и са 15 метара лако погодио - 1:0. бразилац Марлос све је сам урадио за 2:0. Одузео лопту после високог пресинга, направио неколико корака, побегао у страну и опет прецизним ударцем матирао голмана домаћег састава.

Коначан резултат поставио је Руслан Малиновски на истеку једног сата игре. Била је то можда и најлепша акција на утакмици. Јаремчук је овога пута био асистент...

У зависности од вечерашњег резултата у Београду (Србија - Португал) Украјинци ће знати шта им је још потребно да би осигурали пласман на ЕУРО. Али како год да буде на Маракани извесно је да Шевченкови момци остају први фаворити, не само запролаз, већ и за прво место у групи. Поготово што их у наредном колу поново чека окршај са слабашним Литванцима, а онда у преостале две рунде (против Србије и Португала) биће им довољно само да не изгубе.

Украјина је лидер у Групи Б са 13 бодова, следе Луксембург и Србија са по четири, Португал има два.

ТАБЕЛА: Украјина (5) 13, Луксембург (4) 4, Србија (3) 4, Португал (2) 2, Литванија (4) 1.

Енглеска и Кејн разбили Бугаре, Исланд жели на ЕУРО! Енглези на Вемблију савладали наше комшије, Исланд без имало проблема стигао до четврте победе.

Енглеска је поново на челу групе А квалификације за Европско првенство 2020. године и то са утакмицом мање у односу на најближе ривале. Они су савладали Бугарску без икаквих проблема и тако уписали и трећи тријумф у исто толико мечева - 3:0.

Енглеска се поигравала Бугарском, а посебно је уживао Хари Кејн. Нападач Тотенхема је постигао хет-трик, док је био и асистент за погодак Рахима Стерлинга.

Кејн је "отворио" рапсодију голом у 24. минуту, када му је управо Стерлинг лепо асистирао. Отишло се са 1:0 на полувреме, али већ је после четири минута предност била дуплирана. Један играч Бугарске је крајње непотребно направио једанаестерац, који је Кејн лако претворио у гол.

Већ у 55. минуту је Кејн "узвратио услугу" играчу Манчестер Ситија, да би Кејн поново са пенала постигао гол, овога пута у 73. минуту. Могло је лако до краја меча да буде и више голова у мрежи Пламена Илијева, али је Бугарин имао неколико добрих интервенција.

Енглеска сада има максималних девет бодова после своја три меча, док су иза њих селекција такозваног Косова са осам бодова из четири меча. Чешка има шест бодова, а Бугарска и Црна Гора по два.

Против Чешке 5:0, против Црне Горе 5:1, а онда против Бугарске 4:0! Енглеска очигледно нема достојног противника у групи А, па је извесно да ће се прошетати до Европског првенства.

Бугари су на Вемблију успели да одиграју квалитетније од домаћина само у уводним тренуцима меча, а онда су ушли у серију грешака која их је на крају коштала правог дебакла у Лондону. Селекција је прву катастрофалну реакцију гостујуће одбране казнила у 24. минуту. Стерлинг је отео противнику лопту на ивици казненог простора, а онда пронашао Харија Кејна на правом месту.

Био је ово меч који је управо највише пријао неустрашивом нападачу Тотенхема, који ужива у ситуацијама када се прилике просто саме указују. Бугари су и дефинитивно потонули на прилично наиван начин у 50. минуту. Тада је Рашворд лукаво искористио неопрезан старт Бодурова, који је клизао неколико метара, а нападач Манчестер јунајтеда само сачекао да га покупи. Кејн је преузео одговороност и без проблема дуплирао предност своје селекције.

Ипак, Хари Кејн само пет минута касније показао да је пре свега тимски играч. Одлично је повукао контру свог тима и узвратио Стерлингу за асистенцију из средине првог полувремена. Коначно, Кејнова представа је комплетирана у 73. минуту. Нападача Тотенхема тада је у казненом простору срушио Димитров, па је искористио ситуацију да постигне хет-трик.

Кроз још једне изузетне квалификације пролазе Исланђани, који су дошли до четврте победе у групи Х и издвојила се на првој позицији. Селекција Ерика Хамрена савладала је Молдавију на свом терену (3:0). Гостујућу одбрану начео је Сигторсон у 31. минуту, Бјарнасон је дуплирао вођство у 55, док је коначан резултат поставио Виктор Мундрац, аутоголом у 77. минуту.

А на крајњем северу Европе, Исланд је наставио поход ка другом узастопном пласману на Европско првенству, а трећем узастопном на великим такмичењима. Испоставило се да Молдавија није била тежак залогај за Гилфија Сигурдсона и екипу, пошто су били испраћени са три поготка у својој мрежи - 3:0.

Колбајн Сигторсон је после пола сата игре био тај који је донео вођство домаћину и тим резултатом се отишло на одмор. Све време су Исланђани имали потпуну иницијативу, нападали су без престанка и до другог гола су стигли у раној фази другог полувремена.

Биркир Бјарнасон је у 55. минуту дуплирао предност, да би коначан резултат и лаку победу потврдио Јон Бодварсон. Исланд је тиме остварио четврти тријумф у петом мечу квалификација, чиме је показао и Турској и Француској да неће одустати од жестоке борбе за два места на Европском првенству.

Уколико те две селекције остваре очекиване победе против Андоре, односно Албаније, и оне ће као и Исланд имати 12 бодова после пет одиграних мечева. То би, самим тим, могла да буде и најузбудљивија квалификациона група у другој половини циклуса.

Косово – Чешка 2:1 (1:1)
(Мурићи 20, Војвода 67 - Шик 16)

Енглеска – Бугарска 4:0 (1:0)
(Кејн 24, 50, 73, Стерлинг 55)

Исланд – Молдавија 3:0 (1:0)
(Сигторсон 31, Бјарнасон 55, Мудрац 77аг)

Литванија – Украјина 0:3 (0:2)
(Зинченко 7, Марлос 28, Малиновскиј 62)

20.45 Француска – Албанија
20.45 Србија – Португал
20.45 Турска – Андора

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар