Ф1: Нови викенд, нови "пол" за Леклера!

Ове сезоне није за титулу, а следеће?! Можда је пред Фераријем ускоро и одлука да Шарл Леклер постане "први" возач екипе испред Себастијана Фетела. То је наговестио у последњих неколико недеља, али и овог викенда у Монци!

Остали спортови 07.09.2019 | 19:39
Ф1: Нови викенд, нови "пол" за Леклера!
И опет он!

Суперталентовани возач Ферарија Шарл Леклер четврти пут у каријери стартоваће са "пол" позиције у шампионату Формуле 1, а други викенд заредом!

Леклер је имао најбоље време у квалификацијама за Велику награду Италије на чувеној стази у Монци, испред тандема Мерцедеса Луис Хамилтон - Валтери Ботас, који су у Белгији почели са треће и четврте позиције, али овога пута између њих није био Себастијан Фетел, сада је четврти.

Пето и шесто место заузели су возачи Реноа Данијел Рикардо и Нико Хилкенберг, седми је био Карлос Саинц из Мекларена, а осмо место заузео је Александар Албон из Ред Була.

Возач Рејсинг Поинта Ленс Строл био је девети, а 10. је Кими Раиконен из Алфа Ромеа.

Хамилтон и даље има велику предност у генералном пласману са 268 бодова, Ботас има 203, а Ферстапен из Ред Була 181, односно Фетел са 169, тако да је и даље немогуће да Леклер угрози водеће са 157 бодова из досадашњих 13 трка.

Наредне године то је ипак веома могуће!

Трка на стази Монца вози се у недељу од 15.10.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар