СП: Ђорђевић о Шпанцима и борби за "пол" позицију...

Морамо да будемо спремни! Селектор "орлова" говорио у Вухану о снази и квалитетима наредног ривала. "Очекују нас све теже утакмице и то је то".

Кошарка 07.09.2019 | 22:06
СП: Ђорђевић о Шпанцима и борби за "пол" позицију...
Србија и Шпанија одиграће у недељу досад најбитнију утакмицу на Светском првенству.

Улог ће бити прво место у групи и пласман у четвртфинале у Шангају, чиме ће победник сачувати и време и енергију коју ће одузети одлазак другопласираног у даљи Донгуан.

У најави тог меча, селектор Александар Саша Ђорђевић окупио је извештаче београдских медија у Вухану и обратио се после подневног тренинга свог тима.

"Ово је најважнија и најтежа утакмица до сада. Они су екипа која у свако такмичење крене у слабијој форми, а онда се дижу док одмиче турнир. То годинама практикују и тако играју. Имају велико искуство, велике лидере, од Љуља, Рикија Рубија, Рудија Фернандеза са сјајним искуством, Пауа Рибаса који обавља сјајан посао са клупе… Уз лидерство Гасола,браћу Ернангомез и Клавера имају сјајну репрезентацију", изјавио је он.

"Честитао сам Скариолу титулу"

Ђорђевић је истакао да је пријатељ са селектором Шпаније.

"Јако га ценим, има врхунске успехе са шпанском репрезентацијом. Као помоћни тренер освојио је НБА титулу и јавно му честитам, као и приватно што сам урадио. Зна како да доведе своју репрезентацију до врха. Свих ових година су на постољу и на олимпијским играма и на европским првенствима".

"Играју јако снажно, физички на ивици фаула, као и увек. Морамо да будемо спремни и да будемо сигурни у оно што желимо да урадимо", додао је Ђорђевић.

Селектор је подсетио на искуство из претходних година и из утакмица у којима екипа пошаље снажну поруку чим крочи на терен.

"Говорили смо о томе да већ изласком на загревање, ауторитетом и говором тела покажеш за шта си дошао и утичеш на противника. Јаке репрезентације ту одиграју са више поноса и знања. Очекују нас све теже утакмице и то је то".

На констатацију да је актуелни шпански тим пре свега дефанзивна екипа, Ђорђевић је потврдно климнуо главом.

"Постоје играчи који раде фантастичан посао у одбрани, попут Ориоле, браће Ернангомез… У групној фази је у две утакмице Кино Колом улазио са клупе и 'повезао' их. Знају како да 'извуку' фаул, да исфинтирају, пре свега Руди Фернандез. Такође, Љуљ, Рибас и Рубио играју јако добру одбрану на спољним позицијама… Све то је нама супер изазов".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар