SP: Đorđević o Špancima i borbi za "pol" poziciju...

Moramo da budemo spremni! Selektor "orlova" govorio u Vuhanu o snazi i kvalitetima narednog rivala. "Očekuju nas sve teže utakmice i to je to".

Košarka 07.09.2019 | 22:06
SP: Đorđević o Špancima i borbi za "pol" poziciju...
Srbija i Španija odigraće u nedelju dosad najbitniju utakmicu na Svetskom prvenstvu.

Ulog će biti prvo mesto u grupi i plasman u četvrtfinale u Šangaju, čime će pobednik sačuvati i vreme i energiju koju će oduzeti odlazak drugoplasiranog u dalji Donguan.

U najavi tog meča, selektor Aleksandar Saša Đorđević okupio je izveštače beogradskih medija u Vuhanu i obratio se posle podnevnog treninga svog tima.

"Ovo je najvažnija i najteža utakmica do sada. Oni su ekipa koja u svako takmičenje krene u slabijoj formi, a onda se dižu dok odmiče turnir. To godinama praktikuju i tako igraju. Imaju veliko iskustvo, velike lidere, od Ljulja, Rikija Rubija, Rudija Fernandeza sa sjajnim iskustvom, Paua Ribasa koji obavlja sjajan posao sa klupe… Uz liderstvo Gasola,braću Ernangomez i Klavera imaju sjajnu reprezentaciju", izjavio je on.

"Čestitao sam Skariolu titulu"

Đorđević je istakao da je prijatelj sa selektorom Španije.

"Jako ga cenim, ima vrhunske uspehe sa španskom reprezentacijom. Kao pomoćni trener osvojio je NBA titulu i javno mu čestitam, kao i privatno što sam uradio. Zna kako da dovede svoju reprezentaciju do vrha. Svih ovih godina su na postolju i na olimpijskim igrama i na evropskim prvenstvima".

"Igraju jako snažno, fizički na ivici faula, kao i uvek. Moramo da budemo spremni i da budemo sigurni u ono što želimo da uradimo", dodao je Đorđević.

Selektor je podsetio na iskustvo iz prethodnih godina i iz utakmica u kojima ekipa pošalje snažnu poruku čim kroči na teren.

"Govorili smo o tome da već izlaskom na zagrevanje, autoritetom i govorom tela pokažeš za šta si došao i utičeš na protivnika. Jake reprezentacije tu odigraju sa više ponosa i znanja. Očekuju nas sve teže utakmice i to je to".

Na konstataciju da je aktuelni španski tim pre svega defanzivna ekipa, Đorđević je potvrdno klimnuo glavom.

"Postoje igrači koji rade fantastičan posao u odbrani, poput Oriole, braće Ernangomez… U grupnoj fazi je u dve utakmice Kino Kolom ulazio sa klupe i 'povezao' ih. Znaju kako da 'izvuku' faul, da isfintiraju, pre svega Rudi Fernandez. Takođe, Ljulj, Ribas i Rubio igraju jako dobru odbranu na spoljnim pozicijama… Sve to je nama super izazov".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar