Мијаиловић: Морамо да нађемо начин да се вратимо у ЕЛ!

Први човек Партизана о дуговима, циљевима, тренеру Тринкијерију, уз захвалност држави на помоћи.

Кошарка 07.09.2019 | 23:10
Мијаиловић: Морамо да нађемо начин да се вратимо у ЕЛ!
Одавно Партизан није имао јачи тим од овог направљеног за предстојећу сезону. Толико странаца, са јаким уговорима, дошло је под руку тренера Андрее Тринкијерија и имаће само један циљ: да врате црно-беле у Евролигу.

Не крије то ни председник клуба Остоја Мијаиловић. Јасно и гласно и у свакој прилици поручује шта је циљ на који пуца Партизан у наредној сезони. Године пролазе, а сећање на период када је Парни ваљак био неизоставни члан Евролиге полако бледи.

У разговору за Еспресо, Мијаиловић је признао да је све од овог лета подређено том плану, да Партизан поново буде део елитног европског такмичења.

„Не бих да превише говорим о томе, да не стављам играчима и стручном штабу превелики терет за врат. Ми смо у протекле две године радили на плаћању неких трофеја којима смо се радовали пре седам-осам година. Али, да бисмо стекли могућност и услове да се радујемо новим стварима, морали смо да испегламо много тога из прошлости. Јако сам срећан што смо коначно дошли у ситуацију да већину својих средстава можемо да уносимо у клуб. Желимо да имамо и један период у коме ћемо да узмемо трофеје, титуле, да вратимо нашу екипу у Евролигу, тамо где Партизан припада и коју заправо никада није требало ни да напусти“, истакао је Мијаиловић.

Он сматра да су црно-бели зрели за повратак у елиту.

„Ми ове године морамо да пронађемо начин да се вратимо у Евролигу. Постоји више путева - преко Еврокупа, АБА лиге. Није услов свих услова, па да сад кажем - живот је ако играмо Евролигу, а смрт је ако не играмо. Наравно да је то план. И кад сам причао о плановима пре две године приоритет је био клупска стабилизација, да клуб настави да живи с једне стране, а с друге стране да се врати у Евролигу. Реално, мислим да смо сад зрели за то. Како организационо, тако и играчки, мислим да смо зрели за повратак у Евролигу, и то јесте наш циљ. За то радимо”.

На том пољу први човек црно-белих се узда у тренера Тринкијерија, који је добио уочи почетка сезоне оно што је од клуба тражио.

“Андреа је посвећен послу и Партизан заслужује тренера као што је он. Видећемо какви ће бити резултати, као што смо направили састанак прошле сезоне и донели смо одлуку да остаје, да наставимо заједно да радимо. Ја сам му пренео који су наши циљеви, он је схватио који су приоритети клуба. Рекао је: ја могу да испуним те циљеве, мени су потребни ти и ти услови. Оно што је тражио, и место за тренирање и буџет за играче и буџет за стручни штаб и неке друге ствари, од стране клуба све је максимално испоштовано. Сад је тренутак да направе нешто најквалитетније”.

Председник Партизана је поручио да је поносан на остварене резултате на плану финансија, враћања дугова, али да није задовољан резултатима на терену.

„Искрено, нисам задовољан што за ове две године нисмо успели више када су у питању трофеји. Јако је тешко направити баланс да „пеглате“ леву руку, која вам прави терет, а да десну подижете и да ти трофеји на неки начин долазе лакше. Узели смо два Купа Кораћа после неких пет-шест гоидна и нама у клубу је то значајно, али ме боли неправда, која је очигледна“.

Партизан је вратио више од пола дуга који је Мијаиловић затекао када је дошао у клуб.

„Дуг је тада био 7.136.000 евра. У овом тренутку имамо заостала потраживања у висини од око 1.000.000 евра, а имамо и порески дуг који је нешто мањи од 2.000.000 евра. Поделио бих то на две врсте дуга, зато што смо ми тај порески наследили и вуче се од 2006/07 године. Ту смо у разговорима са Пореском управом“.

Поносан је Мијаиловић што су навијачи и даље уз клуб, иако трофеји недостају. За следећу сезону, коју ће Партизан играти у Арени, продати је већ око 3.000 сезонских карата.

„Када је Партизан играо у Евролиги, у тим најјачим годинама, имао је око 400.000 евра прихода од карата и то када је Пионир био стално пун. Ми смо у овом тренутку продали око 3.000 сезонских улазница и дошли смо на око 400.000 евра. А, циљ нам је да приход буде 8000.000 евра, а сигурно ћемо и преко 1.000.000 евра узети за карте“, сигуран је Остоја Мијаиловић.

Извор: моззартспорт

Фото: Старспорт

Коментари / 0

Оставите коментар