Mijailović: Moramo da nađemo način da se vratimo u EL!

Prvi čovek Partizana o dugovima, ciljevima, treneru Trinkijeriju, uz zahvalnost državi na pomoći.

Košarka 07.09.2019 | 23:10
Mijailović: Moramo da nađemo način da se vratimo u EL!
Odavno Partizan nije imao jači tim od ovog napravljenog za predstojeću sezonu. Toliko stranaca, sa jakim ugovorima, došlo je pod ruku trenera Andree Trinkijerija i imaće samo jedan cilj: da vrate crno-bele u Evroligu.

Ne krije to ni predsednik kluba Ostoja Mijailović. Jasno i glasno i u svakoj prilici poručuje šta je cilj na koji puca Partizan u narednoj sezoni. Godine prolaze, a sećanje na period kada je Parni valjak bio neizostavni član Evrolige polako bledi.

U razgovoru za Espreso, Mijailović je priznao da je sve od ovog leta podređeno tom planu, da Partizan ponovo bude deo elitnog evropskog takmičenja.

„Ne bih da previše govorim o tome, da ne stavljam igračima i stručnom štabu preveliki teret za vrat. Mi smo u protekle dve godine radili na plaćanju nekih trofeja kojima smo se radovali pre sedam-osam godina. Ali, da bismo stekli mogućnost i uslove da se radujemo novim stvarima, morali smo da ispeglamo mnogo toga iz prošlosti. Jako sam srećan što smo konačno došli u situaciju da većinu svojih sredstava možemo da unosimo u klub. Želimo da imamo i jedan period u kome ćemo da uzmemo trofeje, titule, da vratimo našu ekipu u Evroligu, tamo gde Partizan pripada i koju zapravo nikada nije trebalo ni da napusti“, istakao je Mijailović.

On smatra da su crno-beli zreli za povratak u elitu.

„Mi ove godine moramo da pronađemo način da se vratimo u Evroligu. Postoji više puteva - preko Evrokupa, ABA lige. Nije uslov svih uslova, pa da sad kažem - život je ako igramo Evroligu, a smrt je ako ne igramo. Naravno da je to plan. I kad sam pričao o planovima pre dve godine prioritet je bio klupska stabilizacija, da klub nastavi da živi s jedne strane, a s druge strane da se vrati u Evroligu. Realno, mislim da smo sad zreli za to. Kako organizaciono, tako i igrački, mislim da smo zreli za povratak u Evroligu, i to jeste naš cilj. Za to radimo”.

Na tom polju prvi čovek crno-belih se uzda u trenera Trinkijerija, koji je dobio uoči početka sezone ono što je od kluba tražio.

“Andrea je posvećen poslu i Partizan zaslužuje trenera kao što je on. Videćemo kakvi će biti rezultati, kao što smo napravili sastanak prošle sezone i doneli smo odluku da ostaje, da nastavimo zajedno da radimo. Ja sam mu preneo koji su naši ciljevi, on je shvatio koji su prioriteti kluba. Rekao je: ja mogu da ispunim te ciljeve, meni su potrebni ti i ti uslovi. Ono što je tražio, i mesto za treniranje i budžet za igrače i budžet za stručni štab i neke druge stvari, od strane kluba sve je maksimalno ispoštovano. Sad je trenutak da naprave nešto najkvalitetnije”.

Predsednik Partizana je poručio da je ponosan na ostvarene rezultate na planu finansija, vraćanja dugova, ali da nije zadovoljan rezultatima na terenu.

„Iskreno, nisam zadovoljan što za ove dve godine nismo uspeli više kada su u pitanju trofeji. Jako je teško napraviti balans da „peglate“ levu ruku, koja vam pravi teret, a da desnu podižete i da ti trofeji na neki način dolaze lakše. Uzeli smo dva Kupa Koraća posle nekih pet-šest goidna i nama u klubu je to značajno, ali me boli nepravda, koja je očigledna“.

Partizan je vratio više od pola duga koji je Mijailović zatekao kada je došao u klub.

„Dug je tada bio 7.136.000 evra. U ovom trenutku imamo zaostala potraživanja u visini od oko 1.000.000 evra, a imamo i poreski dug koji je nešto manji od 2.000.000 evra. Podelio bih to na dve vrste duga, zato što smo mi taj poreski nasledili i vuče se od 2006/07 godine. Tu smo u razgovorima sa Poreskom upravom“.

Ponosan je Mijailović što su navijači i dalje uz klub, iako trofeji nedostaju. Za sledeću sezonu, koju će Partizan igrati u Areni, prodati je već oko 3.000 sezonskih karata.

„Kada je Partizan igrao u Evroligi, u tim najjačim godinama, imao je oko 400.000 evra prihoda od karata i to kada je Pionir bio stalno pun. Mi smo u ovom trenutku prodali oko 3.000 sezonskih ulaznica i došli smo na oko 400.000 evra. A, cilj nam je da prihod bude 8000.000 evra, a sigurno ćemo i preko 1.000.000 evra uzeti za karte“, siguran je Ostoja Mijailović.

Izvor: mozzartsport

Foto: Starsport

Komentari / 0

Ostavite komentar