Основана нова политичка странка социјалдемократа

У Тузли је данас основана нова политичка партија Социјалдемократи (СД) БиХ, којом ће наредне четири године предсједавати Енвер Биједић, бивши предсједник Кантоналног одбора СДП-а Тузла.

Босна и Херцеговина 07.09.2019 | 14:13
Основана нова политичка странка социјалдемократа
Како је речено на оснивачкој скупштини, странка ће дјеловати у свим дијеловима БиХ, а према ријечима Биједића, разликоват ће се по томе што не желе безуспјешно "критиковати постојећу власт која не доноси никакве резултате".

- Имали смо могућност да послушамо руководство СДП-а у Сарајеву или да се приклонимо жељама 50.000 људи који су нама дали гласове на октобарским изборима и донијели нам побједу. Одлука је тешка, али истовремено и лагана те смо се одлучили за гласаче и то на начин да послушамо њихове жеље током предизборне кампање, а које желимо испунити - казао је Биједић.

Према његовим ријечима, СД неће цијепати љевицу, већ ће бити "иницијатори уједињења љевице у једну велику снажну политичку групацију која треба промијенити стање у читавој држави". Додао је и како је ће план новог политичког субјекта бити улазак у НАТО и оријентација ка Европској унији.

Још један од бивших чланова СДП-а БиХ, актуелни начелник Лукавца, Един Делић, дио је новог политичког субјекта, али и иницијатор оснивања СД-а.

- Имамо јасно профилиран политички програм, своје боје и симболе и становишта смо да ниједна политичка партија не смије подредити интересе државе, економије, запошљавања и младих било каквом идеолошком обрасцу. Ухватит ћемо се укоштац сваком друштвеном изазову који се појави испред нас - поручио је Делић.

Странка Социјалдемократи БиХ тренутно има једног државног заступника, пет заступника у Представничком дому Парламента ФБиХ, једног у Дому народа Парламента ФБиХ, два у Скупштини ТК те скоро 30 опћинских вијећника.

Данас ће бити изабрани и чланови Надзорног и Главног одбора странке.

(Вијести)

Коментари / 0

Оставите коментар