У Сарајеву скуп посвећен породици, сутра геј парада

- У Сарајеву ће данас бити одржан "Дан традиционалне породице", као одговор на организовање прве "геј параде" у овом граду.

Босна и Херцеговина 07.09.2019 | 12:19
У Сарајеву скуп посвећен породици, сутра геј парада
Због ове манифестације, коју организује невладина организација "Свјетло", биће обустављен саобраћај у најужем центру града од 13.00 до 16.00 часова.

Планирано је да учесници манифестације шетају од Вјечне ватре до Парламентарне скупштине.

За сутра су у Сарајеву најављени прва "геј парада" под називом "Има изаћ`", као и скуп противника промовисања ЛГБТ идеја, који организује Иницијатива "Искорак".

Учесници "геј параде" од 12.00 до 14.00 часова шетаће од Вјечне ватре до Марин двора, док је окупљање противника параде заказано од 10.00 до 11.30 часова на локалитету парка Циглане.

Федерални медији раније су јавили да ће за обезбјеђивање јавног реда и мира у Сарајеву бити ангажовано 1.100 полицајаца из више федералних кантона, те из Дирекције за коориднацију полицијских тијела, а "геј параду" ће обезбјеђивати и снајперисти који ће бити распоређени на крововима зграда поред руте кретања.

Организатори су испунили захтјев МУП-а Кантона Сарајево о ангажовању приватне агенције за обезбјеђење, па ће учеснике параде додатно обезбјеђивати и 150 припадника обезбјеђења, а биће постављене и бетонске препреке у споредним улицама.

Најављено је да ће у поворци учествовати велики број лица из политичког и јавног живота, међу којима и амерички амбасадор у БиХ Ерик Нелсон.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар