U Sarajevu skup posvećen porodici, sutra gej parada

- U Sarajevu će danas biti održan "Dan tradicionalne porodice", kao odgovor na organizovanje prve "gej parade" u ovom gradu.

Bosna i Hercegovina 07.09.2019 | 12:19
U Sarajevu skup posvećen porodici, sutra gej parada
Zbog ove manifestacije, koju organizuje nevladina organizacija "Svjetlo", biće obustavljen saobraćaj u najužem centru grada od 13.00 do 16.00 časova.

Planirano je da učesnici manifestacije šetaju od Vječne vatre do Parlamentarne skupštine.

Za sutra su u Sarajevu najavljeni prva "gej parada" pod nazivom "Ima izać`", kao i skup protivnika promovisanja LGBT ideja, koji organizuje Inicijativa "Iskorak".

Učesnici "gej parade" od 12.00 do 14.00 časova šetaće od Vječne vatre do Marin dvora, dok je okupljanje protivnika parade zakazano od 10.00 do 11.30 časova na lokalitetu parka Ciglane.

Federalni mediji ranije su javili da će za obezbjeđivanje javnog reda i mira u Sarajevu biti angažovano 1.100 policajaca iz više federalnih kantona, te iz Direkcije za kooridnaciju policijskih tijela, a "gej paradu" će obezbjeđivati i snajperisti koji će biti raspoređeni na krovovima zgrada pored rute kretanja.

Organizatori su ispunili zahtjev MUP-a Кantona Sarajevo o angažovanju privatne agencije za obezbjeđenje, pa će učesnike parade dodatno obezbjeđivati i 150 pripadnika obezbjeđenja, a biće postavljene i betonske prepreke u sporednim ulicama.

Najavljeno je da će u povorci učestvovati veliki broj lica iz političkog i javnog života, među kojima i američki ambasador u BiH Erik Nelson.

(Srna)

Komentari / 0

Ostavite komentar