Да ли је разлика у годинама препрека за добар тенис?

Серена Вилијамс (37) и Бјанка Андреску (19) укрштају рекете у борби за Гренд слем трофеј УС опена. Недавно су ове две играчице имале први међусобни окршај у финалу Мастерса у Торонту, када је Американка после само четири одиграна гема предала меч. Сада је ситуација много другачија, јер Серена делује потпуно опорављено, али је сада и под много већим притиском, с којим се у последње време све теже носи.

Тенис 07.09.2019 | 12:26
Да ли је разлика у годинама препрека за добар тенис?
Једна очекивана, друга никако. Финални меч женског дела жреба на УС опену играће Американка Серена Вилијамс, којој је ово десета борба за трон Гренд слема у Њујорку и Канађанка Бјанка Андреску, која живи свој сан најбољим остварењем у најважнијим турнирима (22.00).

Вилијамсова је без много проблема стигла до свог двоцифреног финала УС опена. Шест од десет Американка је решила у своју корист, а прошле сезоне је у финалном мечу заустављена од стране Наоми Осаке. Током већег дела сезоне Серена није деловала превише самоуверено, а најбољи доказ за то је чињеница да у овој години још нема нити један освојен трофеј.

До борбе за титулу на Отвореном првенству Сједињених Америчких Држава осма играчица планете је потпуно надиграла Елину Свитолину са 6:3 6:1. Резултат довољно говори о доминацији америчке тенисерке, што се посебно односи на други сет. Свитолина је у првом сету била доста равноправна противница, која је имала своје прилике за брејк, али ниједну од њих није успела да искористи. Након изгубљеног првог сета њена игра се потпуно распала, па Вилијамсовој није било тешко да меч приведе крају у своју корист.

Са друге стране мреже Серена ће имати Канађанку румунских корена. Бјанка је млада играчица из Мисисаге, предграђа Торонта, која има тек 19 година. У досадашњој каријери одиграла је свега четири меча на Гренд слем турнирима и од тога је два пута победила и два пута изгубила. Ово је њен први наступ на УС опену и већ је из првог покушаја стигла до финалног меча, а да ли ће успети да освоји и титулу, зависи од игре против ривалке претплаћене на сребрнину.

Бјанка живи свој сан ове сезоне. Током 2019. освојила је две ВТА титуле, а то јој је пошло за руком на Мастерсима у Индијан Велсу и Торонту. О форми Андрескуове из ове сезоне најбољи говори скор победа и пораза који до УС опена износи 38-4. Осим поменутих титула, канадска тинејџерка је играла још доста добрих турнира у којима је стизала до финала или полуфинала, па је јасно да се ради о играчици која је у великом успону форме, и морала би да буде озбиљно схваћена од стране Серене Вилијамс, која је чак 18 година старија. Разлику у годинама највредније осликава податак да је Бјанка рођена девет месеци пошто је Серена 1999. године освојила прву Гренд слем титулу, и то баш на УС опену.

Занимљиво, Серена и Бјанка недавно су имале први међусобни окршај на Туру. Десило се то у Торонту, када је Американка после само четири одиграна гема предала финални меч. Сада је ситуација много другачија, јер Серена делује потпуно опорављено, али је сада и под много већим притиском, с којим се у последње време све теже носи. Наиме, поражена је на три везана финала на Гренд слему, односно није успела да освоји највреднији пехар откако је септембра 2017. постала мајка. 

УС ОПЕН - ФИНАЛЕ (Ж)

Субота

22.00: Серена Вилијамс - Бјанка Андреску 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар