"Додик треба да схвати да НАТО није ОО СНСД-а"

"Додик мора да схвати да НАТО није општински одбор СНСД-а и да се према НАТО-у или било којој већој сили у свијету не можете тако да опходите. Свако ко се тако опходио, исход није добро завршио. Нисмо толико велики и јаки, поготово не економски", навео је.

Република Српска 07.09.2019 | 11:23
"Додик треба да схвати да НАТО није ОО СНСД-а"
Говорећи о посљедњим дешавањима у Предсједништву БиХ у вези именовања мандатара за састав Вијећа министара БиХ  и АНП-а, Станивуковић наводи да политика доказивања никада није ништа добро донијела.

"Проблем је овдје у читавој ситуцији што имамо хрпу политичара, а ниједног државника", навео је Станивуковић  телевизији Н1.

Небојша Радмановић као члан Предсједништва БиХ потписао је Споразум о приступању БиХ Партнерству за мир, а 2009. захтјев БиХ за Акциони план за чланство у НАТО.

"Ако је господин Радмановић потписао 2009. године одређене ствари које трасирају пут Босне и Херцеговине према НАТО-у, онда то треба да поштује господин Додик, то је врло јасно. Не можете да рачунате вријеме, 'е сада сам ја члан Предсједништва БиХ и вријеме иде од мене и одлуке важе од мене', а да заборавите све претходне одлуке. Полазна основа господина Додика, да сам ја на његовом мјесту, јесте све оно што је прије мене потписано", навео је Станивуковић.

Поручио је да се "неке ствари могу прекинути, али уз консензус сва три члана Предсједништва БиХ.

"Ви имате проблем психологије и менталитета господина Додика који у суштину увијек на начин да докаже само лични его и своје ја, да је он најјачи, као што за себе каже, 'да, ја сам баја и ја одлучујем'. Имате његов интервју гдје он каже да је важнији од остала два члана Предсједништва БиХ иако су сва три човјека подједнако важна. Није први пут да се деси у историј и да један човјек себе издигне изнад једне земље, изнад једне нације, изнад једног народа, грађана у тој земљи. То управо ради госпдин Додик. То није добро", поручио је Станивуковић.

Он је казао да Додик не жели да се договори и да се нађе компромис.

"Додик мора да схвати да НАТО није општински одбор СНСД-а и да се према НАТО-у или било којој већој сили у свијету не можете тако да опходите. Свако ко се тако опходио, исход није добро завршио. Нисмо толико велики и јаки, поготово не економски", навео је.

"Додик је неко ко себи да за право да њемачкој амбасадорици не пружи руку. Има такве односе према амбасадору Америке. Дужност једног државника је да ствара пријатељске земље са сваком земљом. Да сам на мјесту Додика врло бих лако нашао договор. Пут према НАТО-у може да се успори, можете да идете према нечему, а да скоро никад не дођете. Можете да правите одређене компримисе, сарадњу... Србија је примјер једне такве компромисне политике".

Казао је да се "Додик карта" и да "не може да разумије менталитет и ситуацију људи који овдје живе са економског аспекта".

Навео је да "излажењем из заједничких институција никоме неће донијети добро".

"То је таква неизвјесност и такав ризик", казао је Станивуковић телевизији Н1.

(БН)

Коментари / 61

Оставите коментар
Name

Скептик

07.09.2019 09:30

Слушајући опозицију, њима као да је драго што они нису побједили на изборима јер би у том случају они морали одрађивати прљав посао умјесто Додика и СНСДа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан

07.09.2019 10:01

Свака шуша хоће јавно да облати српске вође, зарад шаке евра

Name

Ветеран

07.09.2019 10:08

Подрска Додику за неулазак у Н-савез!

Name

Ре

07.09.2019 10:15

Такве коментаре желе и једни и други, и опозиција и ови црвени. Млатимо млатимо а народ... Ма стока у 16-ом вијеку.... Само имају мобилне телефоне.

Name

куку нама са нама

07.09.2019 10:26

Зар није у праву...ви хоцете да неког убедите да је сада мрак..није,него је дан е тако и.ово...

Name

грађанин

07.09.2019 10:40

Само да нас није брутално опустошио, далеко горе него онај вјетар/ураган у Америци, био би нам запамћен по добру, а овако је зло највеће у историји Србаља.

Name

професор

07.09.2019 10:50

Свеједно је ста казе и Станивуковиц и Додик, јер БиХ је протекторат, сурогатдрзава - јос горе од еx-yу бананица!

Name

тарабић

07.09.2019 10:52

сад ће нам сви увести санкције, па још већа биједа, а онда наступају побуне народне, Додик и свита беже у Русију, некога ће народ успети да ухвати од државних лопова и тајкуна, па опозиција стартује да води збуњени народ, па закон о пореклу имовине, па конфискација...

Name

Бранко

07.09.2019 10:58

Људи не прицајте у незнању: Рујо одредјује правила игре у Еуропи!

Name

Нострадамус

07.09.2019 11:23

Овај мали би могао да буде дрзавник.Све је тацно рекао о Додику једино није јасно онима који нити ста раде нити ста мисле а зиве на терет овог јадног народа.Мислим на будзетлије који никоме ниста не слузе нити су потребни овом друству,а њих је 50%таквих.Они слузе само Додику и Снсд а то је равно фасизму.Битни смо ми и они који су са нама остало треба поробити раселити или побити.

Name

Директ

07.09.2019 12:21

Док је опозиција била на власти на нивоу БиХ, нико у Сарајеву није спомињао НАТО, барем не цак ни изблиза толико гласно колико сад. Цим је досао Додик, одмах је та прица (поново) актуелизована, јер знају Босњаци ко је најрадији медју Србима, да пристане на НАТО.

Name

Осиромасени

07.09.2019 12:27

Добро нам је досла ова појацана радијација! Ствара нове дилеме!

Name

ре Скептик

07.09.2019 14:05

Никад они неће побиједити.

Name

Директ

07.09.2019 17:04

Побједјивали су и побједјиваце.

Name

Савјет

09.09.2019 02:46

Постовани Драско, оцигледно је да си један од ријетких постених и храбрих политицара у РС. За Федерацију не знам. На залост, са јос неколико слицних себи, јос увијек си у мањини, и то је наса рак рана. Сто немамо критицну масу, и сто људи (вецина у РС) нема храбрости да изадје на улице јер је уцијењена на овај или онај нацин. Људи страхују за своја радна мјеста или мјеста цланова породице, а веома цесто и за зивот. Али, свему додје крај па це и садасњој тиранији која је у РС прузила дубоке коријене. Мој савјерт ти је да са јос неколико слицних себи и истомисљеника (Тривиц, Мектиц, Вукановиц, итд.), оснујес партију или покрет, и поведете народ из мрака. Народу само такви могу помоци. Издрзите, јер це се убрзо појавити свјетло на крају тунела.

Name

КОМШИЈА

09.09.2019 05:56

Хоћу, нећу, хоћу, нећу, хоћу, нећу у НАТО, Е мој Миле толика ти глава а у њој ништа нема...

Name

Институционална Револуција

09.09.2019 07:40

Само НОВИ ТРЕЦИ (СРПСКИ) БЛОК мозе да нам помогне. А њега треба да формирају политицари попут Станивуковица. До прије неколико година нико није вјеровао да се у Италији поред Берлусконија и килаве лијевице мозе несто промијенити на политицкој сцени. Медјутим, Покрет Пет Звијезда а једним комицарем на целу, успио је да на последњим парламентарним изборима освоји око 35 % гласова. И сада уцествује у власти. Било незамисливо. Многи се спрдали. Ако Станивуковиц, након сто побиједи за градонацелника Бања Луке, оснује своју политицку партију (ид ПДП-а нема ниста) и око себе окупи искусне политицаре (Тривиц, Мектиц, Вукановиц, итд), али прије свега младе способне, храбре, сколоване... имацемо неке сансе. Ови садасњи, и у власти и у опозицији, се само врте и договарају. Јавно или тајно. Из авиона се види, и то Драско и његово храбро друство, виде. Народ не могу да окупе јер је резим успио да испрепада људе. Страх је завладао. Видјели смо како је посао покрет правда за Давида. Медјународна заједница је комплетно поткована и ради како јој свирају они који су их потпкупили. Избори се намјестају и папци купују. Само тиха револуција са храбрим људима, какав је Станивуковиц, мозе несто да нам промијени.

Name

Подрска до неба

09.09.2019 07:44

Овом момку, и њему слицнима, треба дати несебицну подрску. Ко имало мисли својом главом (на залост нема их пуно) треба да стане иза овог храброг политицара. Не само декларативно писуци коментаре. Зато, сви на улице кад храбри лполитицари попут Станивуковица, покрену протесте. А мораце. Или нам је да се иселимо.

Name

Цињеницно

09.09.2019 08:00

Срби су вец имали политицара који се .урцио и пркосио цијелом свијету. Другим ријецима. Кретена. Сад има другог Кретена. Медјутим, сви заборављају да на балкану, али и сире, нема политицког водје који мисли својом главом. Сви до једног, и без изузетка, раде за неку страну силу, и припадају некој белосвјетској секти (знамо којоима), и изврсавају налоге ментора. Овај нас се не би .урцио да иза њега неко не стоји. Знају све његове марифетлуке и криминал и нон стоп га дрзе за ј..јца. Која притезу или отпустају у зависности од ситуације. наивни народ мисли да он стити Србе и српство, а и птицама на грани је јасно да све сто ради је управо против интереса српског народа. Само сто пропагандном масинеријом (РТРС, купљена стампа) успијева да то представи другације. И највеца лаз поновљена неколико пута код народа постаје истина. Ста је српском народу урадио претходни Кретен. Иселио Србе из Крајине, изгубио Косово, Изгубио црну Гору. Свео Србију на београдски пасалук. Овај садасњи је по налогу запада (који га је и довео) свео је РС на обицну провинцију. Без обзира сто он мисли другације. За вријеме његовог мандата пренесено је преко 80 надлезности са РС на БиХ и за сва времено изгубљено Брцко. РС је пресјецена на двоје. Оно за ста је изгинула младост. кад је толики патриота, Сто није инсистираода се формира Дистрикт Сарајево, или Мостар (сто је било најприродније) него бас Брцко. Знао је он да се са формирањем Брцког пресјеца РС и дугороцно западни дио РС гура у наруцје запада. Вец готова ствар. Пазите који он прст гура у око српског народа, а да и не трепне. Форсира унуку бивсег устаског сатника, иако веома добро зна, или би требао знати, ста би то могло да представља обицном цовјеку. ја не казем да потпомци треба да сносе посљедице оног сто су радили њихови преци, али у свемо треба да постоји мјера и осјецај за стварност. Болесник (са диагнозом) је око себе окупио слијепе послуснике којима је омогуцио да без гаца и образовања постану новопецени бизнисмени и богатаси. И нормално да це такви да стану иза Кретена, као сто је нормално да му краду и намјестају изборе.

Name

П. Оротз

10.09.2019 09:09

Драско, засто дозволис да те прозивају за факултет. Дај, заврси то, ако је тацно да ниси. Не да те не би прозивали, него ради себе и твојих родитеља. Факултет ипак комлетира лицност. Образовно, културно, васпитно.. Паметан си и мозес заврсити и три факултета. Као и језике. Припреми се да једног дана поведес земљу и народ. За то си предодредјен. Овима на власти је одзвонило. Да нису намјестали изборе, вец би били у затвору. Само, вазно је да их МЗ откаци. Ипак је МЗ насе највеце зло. Да их они нису довели, и да их сада не подрзавају, не би се оволико qрцхили. Ниција није до зоре горила. Њихова је вец догорила. Само сто нико из њиховог окрузења нема храбрости да им то казе. Даце Бог

Name

Ај

07.09.2019 09:37

Мали, не таласај!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

07.09.2019 10:05

Стварно се мали обахатио а како це проци на изборима бице велико отрезњење и за њега и за менторе. Поцео је добро али сад је вец мало напоран бори се као против резима а он ради све исто. Има секретарице савјетнике своје тимове ускоро це добити и своју лимузину све у свему мали несколовани плагијатор. Предлазем му да уписе глуму то му иде од руке.

Name

ре

07.09.2019 10:40

Имам веома озбиљан приједлог за ПДП - ДА ЗА ГРАДОНАЦЕЛНИКА БАЊАЛУКЕ КАНДИДУЈЕ ЈЕЛЕНУ ТРИВИЦ. Образлозење - Јелена Тривиц је професор универзитета. У току сколовања била најбоља у Бањалуци, најбоља у Болоњи, најбоља у Београду. Има преко 35 година старости - сто су за политику такодје младе године, али мозе да се озбиљно узме у обзир. Са друге стране - Станивуковиц јос није ни сколу заврсио. Тек превалио 25-у и њему би јос 6 година каљења у парламенту итекако добро досло. П.С. Ова изјава која је садрзана у Објави, (без обзира била реална или не) када додје од некога као сто је он у најмању руку дјелује неозбиљно. Једноставно, ја лицно не бих зелио на позицији градонацелника јос 4 године гледати ону дукљанску безлицну фацу, а ви ако размисљате слицно као ја - размислите о овоме ста сам написао... ЈОС НИЈЕ КАСНО!

Name

Директ

07.09.2019 12:21

Драско, само јако и јос јаце!

Name

Ре ај

07.09.2019 13:43

Сто? Као све је супер, не таласај. Мој је зивот Свајцарска, скоро па саврсен.

Name

молим те

07.09.2019 09:44

сине иди једи мљека и корнфлеса, није ово дјецији вртиц,поред свих проблема србском народу треба и тебе неко да слуса ДА СИ ТИ ДОДИК, никад сине мој немозес ти бити као он, ниси му ни до цланака а Иваницу цес увјек прати царапе као сто сад радис,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гроф

07.09.2019 10:04

Наравно да није ни до чланка Лемију али само по крађи, ту је ненадмашан.За све остало Драшко је господин за њега.Сами су копали јаму, ста треба да неко други улази у њу...неце моци овај пут.

Name

Сале

07.09.2019 10:11

Истина!

Name

Јесте

07.09.2019 10:25

Тачно, ако мислиш на габарите

Name

РЕ молим те

09.09.2019 08:19

Јаднице, муценице, отпаднице... ако је ЛеМи теби узур (а цовјек је психицки болесник са диагнозом, коју је сам открио народу), онда си и ти исти, или гори, као он. Како другације објаснити твој коментар. Нецовјек нас је задузио до гусе, својом политиком растјерао младос, унистио неколико банака, унистио највеце привредне гиганте, и да не набрајам, а ти га пробласи свецем. Драско тако мозе да води град лијевом руком. Према томе, јаднице, поједи тај ботовски сендвиц и марс у задњу, магарецу, клупу.

Name

Источно Сарајево

07.09.2019 09:50

Баш тако Станивуковићу.Ако си потписао за НАТО ,онда ћеш и ући у НАТО,милом или силом.Нај горе што већина Српског народа то или не зна или неће да види.Тек сад ће неки ЛОШИ потписи да дођу на наплату.Ти Станивуковићу одлично закључујеш за своје године и само настави тако.Срби коначно морају имати политичара који је прије свега прагматичан а тек онда национално обојен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

07.09.2019 10:07

Ај не причај глупости,чуј Станивуковић политичар?

Name

Ре

07.09.2019 10:19

Лазни србине није то тако као сто коментарисес!!!

Name

Сербо64

07.09.2019 11:13

Матори, поздрав од генерације 83-87, са Дрвеније.....

Name

Yес

07.09.2019 11:26

За неке је (оне који су на државним јаслама) Додуг најбољи србин јер "штити " српске интересе (ПЕЉЕШКИ МОСТ) а не признају ни сами себи да је то манипулатор који се прилагођава задатој ситуацији - ИМА И ДРУГАЧИЈИХ КОЈИ НЕ МИСЛЕ КАО ВИ ???,

Name

Ре Yес

07.09.2019 20:46

За 'оне на државним јаслама' важно је да се ништа не мијења и због тога галасају за њега и његове. А не због српства и србовања или што мисле да је нешто нарочитом способан, видовит. Јасно им је колики је лоповлук на дјелу и сцени, али зарад своје личне користи не би да се ишта у власти мијења.

Name

Судија

07.09.2019 10:04

Додик се понаса на такав нацин или све или ниста. Медјутим, ситуација је таква да ми не моземо себи дозволити сукоб са Америком и НАТО пактом из најмање три разлога. Прво, сувисе смо мали и по броју становника и потенцијалних војника, те веома смо слабо развијени и финансијски готово унистени. Под два, немамо наорузање модерније производње, а у слуцају сукиба, Србија нам неби могла доставити довољене колицине наорузања и потребне муниције како би се одбранили. Под три, окрузени смо НАТО снагама и немамо никакву медјународну подрску нити у којем смислу, осим мало Руску и то само вербално, јер знамо да је Русија далеко и нема директан теритотијални приступ нити Србији, па тако ни нама, Са друге стране све земкје запада би и даље подрзали медјународно признату дрзаву БиХ и знамо како би то зврсило. Имали смо једном прилику и знамо како је то оконцало, гдје смо морали потписати Дејтонски мировни споразум и овакву дрзаву БиХ, која је ипак цјеловита, састављена од Ентитета и Брцко дистрикта. Додик се игра са комплет народом, хоце да нестанемо и са ових простора као сто смо нестали из Српске крајине. НАТО је узео и Црну гору, Македонију, узет це и БиХ и у дигледно вријеме цак и Србију, то је неминиовност. Уразумимо се и подрзимо друге опције СНСД и Додик су прослост, ето видјет цете народе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

07.09.2019 11:41

Покераском логиком гледано Додик се понаса као да у рукама дрзи 5 неупотребљивих карти, па у оцају потезе 3 па једну, а улог је РС. Тога је се бојати, јер је он стварање РС посматрао са пристојне даљине и у главном преко тв екрана, а хтјели су га и врло униосни послови у то вријеме.

Name

БЛ

07.09.2019 10:18

Јојјјј, кад прочитам овакве изјаве, као да дјеца из вртица коментаришу политику. Овај квазиполитицар нема три чисте. Ало ПДП, има ли ико да му бар напише шта да каже ! Ово са овим малим је хумористички културно-забавни програм, на крају којег ми се ипак плаче. И то ја наша будућност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милојко

07.09.2019 10:42

Говори у своје име, али будућност остаје на младима, ови су своје вријеме потросили..

Name

XXЛ

07.09.2019 11:09

А ста то није тацно сто је овај млади господин Станивуковиц рекао, хајте да цујемо све је тацно од ријеци до ријеци. Ствар је у томе сто се појединцима не свидја истина.

Name

ре XXЛ

07.09.2019 14:57

Ма дај не буди смијешан као и он! Занио се мали тотално!

Name

само искрено

07.09.2019 10:51

Не зна вепар куд гони погубио се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

07.09.2019 15:42

Дајте аргументовано ста то није тацно од онога сто је господин Станивуковиц рекао, пустите лицне анимозитете.

Name

Мањача

07.09.2019 11:03

Наш будући градоначелник. Најбољи си. Трио Вукан Станивуковић и тривић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

07.09.2019 12:18

Шути срамото ниси ти са Мањаце.

Name

ре Грга

08.09.2019 12:49

Грга, два зареза фале у твојој малој реценици.

Name

Тотто

07.09.2019 11:09

Ови црвени лопови чим те виде паника,сатра ти њих Драле,лијежу и буде се са твојим ликом,само јако,нека поцркају комуњаре

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин СДС

07.09.2019 11:30

Ти си родјен за локалну политику , одборник , градонацелник ако бог да. Твој улазак у НС је открио све твоје недостатке и необразовање. Тамо нема поена на цупању асфалта. Саровицу дизи СДС срамота је да ми будемо привјесак овом малом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

07.09.2019 13:00

Барем не понизава скупстину као Додик. Оно је политицар на високој позицији? Ја му небих дао ни да цува овце.

Name

Гага

07.09.2019 11:44

Ви сто писете против Драска како вас није срамота,али оцито се види да немате образа.Будите храбри па ви јавно изнесите своје ставове.Хоцете мало морген Само напријед млади паметни дјецко,уз тебе је доста напаценог народа овога црног гета.Свако добро ти зелим!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

07.09.2019 11:57

Тооо Драшко само заврћи уши.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реее

07.09.2019 12:29

Живио коњаник

Name

Слобо

07.09.2019 12:20

Пуна подрска Додику и хвала!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зеx

07.09.2019 13:14

Улазимо у НАТО свидело се то неком или не... немојте да мислите да се у овој прцији од дрзаве било ко иста пита осим НАТО пакта. До тада, многи од нас улазе у НАТО углавном преко Хр и Сло.

Name

Бл

07.09.2019 14:20

Драско памwтније размисља и говори и предлазе од Додика са сездесет година па немозе се он тако понасати нису битни његови лицни интереси вец интерес народа кији зиве у БХ а он сам влада РС јадни мојј народе он јw зрео за пензију влада му није ефикасна смјенити све неспособне и ставити младе као Драско Јелена Вукан ДР Иваниц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Василије

07.09.2019 14:54

НАТО је прије свега злочиначка организација, која је 76 дана и ноћи непрекидно бомбардовала, злостављала и терорисала српски народ у Србији. Сваки нормални Србин је против савеза са злочиначком организацијом и не видим разлога да у томе не кажем да је г. Додик потпуно у праву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Посматрац

07.09.2019 15:16

Милорад Додик је одговоран за кризу у коју сада поступно тонемо, али и за упорне опструкције и застоје који коче опоравак и напредак БиХ већ деценију. Да није било деструктивне политике Додика ова земља би до сада била чланицом НАТОа и ЕУ, њена економија и животни стандард грађана би се мјерио са економијом западних, а не источних сусједа. Омладина би у много мањем броју напуштала БиХ. Пензионер у РС не би био најсиромашнији пензионер у Европи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Салих

08.09.2019 15:36

Све што је господин Станивуковић рекао 100% је истина, и дајем му подршку на искрености. Подршку дајем и свим поштеним грађанима БиХ коим је приоритет сваки човјек без разлике којој вјерској или расној скупини припадали.

Name

А

07.09.2019 20:37

Станивуковић се бори за јавне дипломе државних функционера,министара..Треба кренути редом. Шта је са дипломама учитеља, наставника, професора који су ту да усмјере дјецу у образовању,да створе добре, поштене људе!? Јесу ли и ту они са лажним- купљеним дипломама? Шта ће они - који ни нису способни,који су као стекли (купили) диплому, који су неспособни за живот...могу ли они ишта добро донијети? Шта ћемо са таквима? Запослени у државним фирмама, а практично без дипломе,без ЗНАЊА, док је толико незапослених квалификованих људи који напуштају нашу државу! Докле то све води? Мора се и томе стати у крај!!!! Хитно је потребно увести позитивне промјене јер на овај начин рушимо државу и цијелокупни систем!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дејан

10.09.2019 04:41

Сувише си ти зелен и неспособан да сагледаш велику слику.

ОДГОВОРИТЕ