Дегенек: Јанг Бојс је била чиста емоција!

“Две године узастопно смо се пласирали у Лигу шампиона, а за клуб као што је Црвена звезда то је незамисливо”, тврди аустралијски репрезентативац.

Фудбал 07.09.2019 | 16:52
Дегенек: Јанг Бојс је била чиста емоција!
Баш као пре равно 12 месеци против Слацбурга, аустралијски репрезентативац Милош Дегенек је и овог лета помогао Црвеној звезди да се домогне групне фазе Лиге шампиона елиминацијом швајцарског првака Јанг Бојса у две утакмице.

Управо је снажни штопер био стрелац драгоценог поготка у гостима у Берну после којег је српски шампион прошао даље. У разговору за аустралијске медије Дегенек је евоцирао успомене на минуле дане у Београду где се обилно славио пласман у Лигу шампиона.

"Био је то важан гол за мене јер смо на крају отишли даље без победе. Био ми је то и први гол од повратка у Звезду, па ми је посебно значио. Самим тим што се ради о посебном успеху осећај је прелеп. Поносан сам јер сам и прошле године на исти начин допринео пласману тима у Лигу шампиона. Не може баш свако да се похвали да је постигао најважније голове за историју неког клуба као ја и хвала богу што сам био на правом месту у право време", рекао је Дегенек.  

Звездин штопер и даље не може да поверује како је дао гол у Берну.

"Начин на који је та лопта ушла и даље ми је необјашњив. Да ли је то срећа или мајсторија, не знам стварно. Знам само да сам лобовао голмана који је стајао на самој линији."

Како било, Звезда ће у групи Ц играти са Бајерном, Тотенхемом и Олимпијакосом, а биће богатија и за прошлогодишње искуство из групне фазе.

"Сам пласман у Лигу шампиона нам много значи. Већина нас је плакала после утакмице са Јанг Бојсом. Чиста емоција. Тај пласман је велико олакшање после свега што смо прошли у квалификацијама. Две године узастопно смо се пласирали у Лигу шампиона, а за клуб као што је Црвена звезда то је незамисливо. То је велики подстрек и корак у правом смеру. Осећамо олакшање и задовољство, али и узбуђење због свега што нас очекује у Лиги шампиона поново ове сезоне", закључио је Милош Дегенек.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар