Degenek: Jang Bojs je bila čista emocija!

“Dve godine uzastopno smo se plasirali u Ligu šampiona, a za klub kao što je Crvena zvezda to je nezamislivo”, tvrdi australijski reprezentativac.

Fudbal 07.09.2019 | 16:52
Degenek: Jang Bojs je bila čista emocija!
Baš kao pre ravno 12 meseci protiv Slacburga, australijski reprezentativac Miloš Degenek je i ovog leta pomogao Crvenoj zvezdi da se domogne grupne faze Lige šampiona eliminacijom švajcarskog prvaka Jang Bojsa u dve utakmice.

Upravo je snažni štoper bio strelac dragocenog pogotka u gostima u Bernu posle kojeg je srpski šampion prošao dalje. U razgovoru za australijske medije Degenek je evocirao uspomene na minule dane u Beogradu gde se obilno slavio plasman u Ligu šampiona.

"Bio je to važan gol za mene jer smo na kraju otišli dalje bez pobede. Bio mi je to i prvi gol od povratka u Zvezdu, pa mi je posebno značio. Samim tim što se radi o posebnom uspehu osećaj je prelep. Ponosan sam jer sam i prošle godine na isti način doprineo plasmanu tima u Ligu šampiona. Ne može baš svako da se pohvali da je postigao najvažnije golove za istoriju nekog kluba kao ja i hvala bogu što sam bio na pravom mestu u pravo vreme", rekao je Degenek.  

Zvezdin štoper i dalje ne može da poveruje kako je dao gol u Bernu.

"Način na koji je ta lopta ušla i dalje mi je neobjašnjiv. Da li je to sreća ili majstorija, ne znam stvarno. Znam samo da sam lobovao golmana koji je stajao na samoj liniji."

Kako bilo, Zvezda će u grupi C igrati sa Bajernom, Totenhemom i Olimpijakosom, a biće bogatija i za prošlogodišnje iskustvo iz grupne faze.

"Sam plasman u Ligu šampiona nam mnogo znači. Većina nas je plakala posle utakmice sa Jang Bojsom. Čista emocija. Taj plasman je veliko olakšanje posle svega što smo prošli u kvalifikacijama. Dve godine uzastopno smo se plasirali u Ligu šampiona, a za klub kao što je Crvena zvezda to je nezamislivo. To je veliki podstrek i korak u pravom smeru. Osećamo olakšanje i zadovoljstvo, ali i uzbuđenje zbog svega što nas očekuje u Ligi šampiona ponovo ove sezone", zaključio je Miloš Degenek.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar