Тадићев одговор Силви, утисци о Роналду и сарадњи са Тумбом...

Репрезентативац Србије очекује да Португал нападне "орлове" у суботу, али и верује у квалитет нашег тима.  Тадић: Имао сам баш добар биланс лани са Роналдом.  “Прошле године сам са Ајаксом избацио Јувентус у четвртфиналу Лиге шампиона, а са репрезентацијом одиграо нерешено у Португалији”, подсећа ас Ајакса.

Фудбал 06.09.2019 | 21:58
Тадићев одговор Силви, утисци о Роналду и сарадњи са Тумбом...
Осетили су Португалци траву стадиона Рајко Митић и одрадили последњи тренинг пред дуел са Србијом у квалификацијама за Европско првенство (субота, 20.45), а уочи изласка на терен, током конференције за медије, један од асова гостујуће репрезентације - Бернардо Силва - бираним речима говорио је о Душану Тадићу.

Уследио је исти такав одговор везисте нашег националног тима.

"Мислим да је лепо када један такав играч каже тако нешто о мени. Мислим да је и он један од најбољих на својој позицији и да нам од њега прети велика опасност", истакао је Тадић пред новинарима у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Нажалост, због дебакла у Украјини (0:5), "орлови" су у ситуацији да им је победа над европским прваком можда и неопходна не би ли задржали шансе за једно од прва два места у групи.

"Што се тиче резултата, највећа одговорност је увек на играчима, јер ми излазимо на терен. Ми увек треба да сносимо највећу одговорност", искрен је везиста Ајакса.

Његова очекивања од престојеће утакмице су јасна - водиће се велика борба. 

"Обе екипе ће покушати да иду на победу. Зависи како се буде одвијала утакмица, али сугрно да ће они покушати да доминирају. Имамо добар квалитет и радили смо на томе да се припремимо да неутралишемо неке њихове ствари. Можемо да надтрчимо Португал. Навикли смо на јак темпо утакмица. Мислим да смо сви добро физички припремљени, али најбитније је када се трчи паметно. Тада је све много лакше", истакао је Тадић.

Новинаре је посебно интересовало шта мисли о Кристијану Роналду, једног од најбољих фудбалера данашњице, против ког је прошле сезоне играо у Лиги шампиона.

"Играли смо са Јувентусом четвртфинале Лиге шампиона и избацили смо их, са репрезентацијом смо играли нерешено (1:1 у Лисабону)... Велика већина фокуса је на Роналду и доста играју за њега, али мислим да имају много квалитетних играча поред њега. Опасност прети од више играча, тако да нисмо фокусирани само на њега", објаснио је.

Једно од питања односило се и на рад под командом новог селектора, Љубише Тумбаковића.

"Све је позитивно, требало нам је да имамо тако ауторитативну личност. Желимо да испунимо његове захтеве. Сви смо на истом задатку - да Србија има резултат и то желимо да заједно остваримо", поручио је Тадић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар