Tadićev odgovor Silvi, utisci o Ronaldu i saradnji sa Tumbom...

Reprezentativac Srbije očekuje da Portugal napadne "orlove" u subotu, ali i veruje u kvalitet našeg tima.  Tadić: Imao sam baš dobar bilans lani sa Ronaldom.  “Prošle godine sam sa Ajaksom izbacio Juventus u četvrtfinalu Lige šampiona, a sa reprezentacijom odigrao nerešeno u Portugaliji”, podseća as Ajaksa.

Fudbal 06.09.2019 | 21:58
Tadićev odgovor Silvi, utisci o Ronaldu i saradnji sa Tumbom...
Osetili su Portugalci travu stadiona Rajko Mitić i odradili poslednji trening pred duel sa Srbijom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (subota, 20.45), a uoči izlaska na teren, tokom konferencije za medije, jedan od asova gostujuće reprezentacije - Bernardo Silva - biranim rečima govorio je o Dušanu Tadiću.

Usledio je isti takav odgovor veziste našeg nacionalnog tima.

"Mislim da je lepo kada jedan takav igrač kaže tako nešto o meni. Mislim da je i on jedan od najboljih na svojoj poziciji i da nam od njega preti velika opasnost", istakao je Tadić pred novinarima u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Nažalost, zbog debakla u Ukrajini (0:5), "orlovi" su u situaciji da im je pobeda nad evropskim prvakom možda i neophodna ne bi li zadržali šanse za jedno od prva dva mesta u grupi.

"Što se tiče rezultata, najveća odgovornost je uvek na igračima, jer mi izlazimo na teren. Mi uvek treba da snosimo najveću odgovornost", iskren je vezista Ajaksa.

Njegova očekivanja od prestojeće utakmice su jasna - vodiće se velika borba. 

"Obe ekipe će pokušati da idu na pobedu. Zavisi kako se bude odvijala utakmica, ali sugrno da će oni pokušati da dominiraju. Imamo dobar kvalitet i radili smo na tome da se pripremimo da neutrališemo neke njihove stvari. Možemo da nadtrčimo Portugal. Navikli smo na jak tempo utakmica. Mislim da smo svi dobro fizički pripremljeni, ali najbitnije je kada se trči pametno. Tada je sve mnogo lakše", istakao je Tadić.

Novinare je posebno interesovalo šta misli o Kristijanu Ronaldu, jednog od najboljih fudbalera današnjice, protiv kog je prošle sezone igrao u Ligi šampiona.

"Igrali smo sa Juventusom četvrtfinale Lige šampiona i izbacili smo ih, sa reprezentacijom smo igrali nerešeno (1:1 u Lisabonu)... Velika većina fokusa je na Ronaldu i dosta igraju za njega, ali mislim da imaju mnogo kvalitetnih igrača pored njega. Opasnost preti od više igrača, tako da nismo fokusirani samo na njega", objasnio je.

Jedno od pitanja odnosilo se i na rad pod komandom novog selektora, Ljubiše Tumbakovića.

"Sve je pozitivno, trebalo nam je da imamo tako autoritativnu ličnost. Želimo da ispunimo njegove zahteve. Svi smo na istom zadatku - da Srbija ima rezultat i to želimo da zajedno ostvarimo", poručio je Tadić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar