ЕП: Казахстан добро гура, Белорусија скинула мрак!

Реми Кипра и Казахстана, Белорусија славила у Естонији.  Фудбалери Кипра и Казахстана одиграли су 1:1, у петом колу групе И квалификација за Европско првенство.  

Фудбал 06.09.2019 | 20:45
ЕП: Казахстан добро гура, Белорусија скинула мрак!
Казахстанци су први дошли до вођства, а стрелац поготка у другом минуту био је Шеткин.

Кипрани су до полувремена успели да узврате преко Сотируа, који је у 39. минуту поравнао резултат.

До краја меча нисмо видели голове и репрезентације су поделиле бодове. Казахстан после пет утакмица има седам бодова, док је Кипар на петом месту са четири.

Фудбалери Белорусије савладали су Естонију 2:1, у петом колу групе Ц.

На полувремену није било погодака, а онда је у другом "пало" три гола. Наумов је у 48. минуту довео у предност Белорусе, а само шест минута касније Сорга је изједначио.

Победи Белорусима донео је Скавиш у 92. минуту. Ово је била прва победа Белорусије у квалификацијама, док је Естонија претрпела четврти пораз.

Две утакмице које су се играле вечерас од 18 часова нису толико привлачиле пажњу љубитеља фудбала. Кипар је дочекао Казахстан у утакмици која је завршена резултатом 1:1 (1:1), док је Белорусија успела да дође до прве победе у квалификацијама тријумфом на страни против Естоније - 1:2 (0:0).

Казахстан и може да буде задовољан ремијем, а и не мора. Није баш очекивано да ће Казахстан добити Кипар у гостима, тако да је реми негде и најреалнији резултат.

Гости јесу повели у 2. минуту после гола Шкетина, али је Сотирију донео изједначење у 39. минуту и то је био коначан резултат меча. Сада Казахстан има седам освојених бодова, док Кипар има само четири.

Казахстан је на трећој позицији на табели и касни за Русијом два бода, с тим што Руси имају и утакмицу мање. 

А у групи Ц су се састале две најслабије репрезентације - Естона и Белорусија. Барем сада знамо која је екипа најлошија. То је Естонија. Јер, Белоруси су вечерас дошли до прве победе у квалификацијама, уједно и првих бодова - 1:2.

У првом полувремену није било голова, а Наумов је довео у предност Белорусију од 1:0 у 48. минуту. Сорга је после шест минута изједначио, а до прве победе Белоруси су стигли у надокнади времена, стрелац је био Скавиш у 92. минуту.

Једва...

Квалификације за Европско првенство:

Петак:

Кипар – Казахстан 1:1 (1:1)
(Сотироу 39 - Шеткин 2)

Естонија – Белорусија 1:2 (0:0)
(Сорга 54 - Наумов 48, Скавиш 92)

20.45 Аустрија – Летонија
20.45 Немачка – Холандија
20.45 Сан Марино – Белгија
20.45 Словачка – Хрватска
20.45 Словенија – Пољска
20.45 Шкотска – Русија
20.45 Велс – Азербејџан

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар