EP: Kazahstan dobro gura, Belorusija skinula mrak!

Remi Kipra i Kazahstana, Belorusija slavila u Estoniji.  Fudbaleri Kipra i Kazahstana odigrali su 1:1, u petom kolu grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  

Fudbal 06.09.2019 | 20:45
EP: Kazahstan dobro gura, Belorusija skinula mrak!
Kazahstanci su prvi došli do vođstva, a strelac pogotka u drugom minutu bio je Šetkin.

Kiprani su do poluvremena uspeli da uzvrate preko Sotirua, koji je u 39. minutu poravnao rezultat.

Do kraja meča nismo videli golove i reprezentacije su podelile bodove. Kazahstan posle pet utakmica ima sedam bodova, dok je Kipar na petom mestu sa četiri.

Fudbaleri Belorusije savladali su Estoniju 2:1, u petom kolu grupe C.

Na poluvremenu nije bilo pogodaka, a onda je u drugom "palo" tri gola. Naumov je u 48. minutu doveo u prednost Beloruse, a samo šest minuta kasnije Sorga je izjednačio.

Pobedi Belorusima doneo je Skaviš u 92. minutu. Ovo je bila prva pobeda Belorusije u kvalifikacijama, dok je Estonija pretrpela četvrti poraz.

Dve utakmice koje su se igrale večeras od 18 časova nisu toliko privlačile pažnju ljubitelja fudbala. Kipar je dočekao Kazahstan u utakmici koja je završena rezultatom 1:1 (1:1), dok je Belorusija uspela da dođe do prve pobede u kvalifikacijama trijumfom na strani protiv Estonije - 1:2 (0:0).

Kazahstan i može da bude zadovoljan remijem, a i ne mora. Nije baš očekivano da će Kazahstan dobiti Kipar u gostima, tako da je remi negde i najrealniji rezultat.

Gosti jesu poveli u 2. minutu posle gola Šketina, ali je Sotiriju doneo izjednačenje u 39. minutu i to je bio konačan rezultat meča. Sada Kazahstan ima sedam osvojenih bodova, dok Kipar ima samo četiri.

Kazahstan je na trećoj poziciji na tabeli i kasni za Rusijom dva boda, s tim što Rusi imaju i utakmicu manje. 

A u grupi C su se sastale dve najslabije reprezentacije - Estona i Belorusija. Barem sada znamo koja je ekipa najlošija. To je Estonija. Jer, Belorusi su večeras došli do prve pobede u kvalifikacijama, ujedno i prvih bodova - 1:2.

U prvom poluvremenu nije bilo golova, a Naumov je doveo u prednost Belorusiju od 1:0 u 48. minutu. Sorga je posle šest minuta izjednačio, a do prve pobede Belorusi su stigli u nadoknadi vremena, strelac je bio Skaviš u 92. minutu.

Jedva...

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Petak:

Kipar – Kazahstan 1:1 (1:1)
(Sotirou 39 - Šetkin 2)

Estonija – Belorusija 1:2 (0:0)
(Sorga 54 - Naumov 48, Skaviš 92)

20.45 Austrija – Letonija
20.45 Nemačka – Holandija
20.45 San Marino – Belgija
20.45 Slovačka – Hrvatska
20.45 Slovenija – Poljska
20.45 Škotska – Rusija
20.45 Vels – Azerbejdžan

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar