ЕП: "Орлићи" лоше почели - црвени картон и пораз у Русији!

Пораз Миловановића на дебију – Русија надиграла Србију.  Млада фудбалска репрезентација Србије поражена је од Русије 1:0, на старту квалификација за Европско првенство.  Млада селекција поражена на старту квалификационог циклуса, поправни у уторак са Летонијом. . .

Фудбал 06.09.2019 | 20:33
ЕП: "Орлићи" лоше почели - црвени картон и пораз у Русији!
Нешко и Орлићи се одмах саплели, Русија кажњава сваки кикс. Млада репрезентација Србије поражена у Саранску на старту квалификација за Европско првенство - 1:0.

Фудбалери до 21 године одиграли су разочаравајуће лош мећ у Саранску, те су упутили само један шут у оквир гола.

Изабраници Ненада Миловановића, који је на овом мечу дебитовао на клупи младе репрезентације, наредни меч играју за четири дана против Летоније.

Русија је до тријумфа дошла захваљујући голу Игора Дивеева, штопера који је у 20. минуту савладао Марка Илића.

Наши фудбалери до краја меча остали су и са играчем мање, пошто је Иван Илић у 59. минуту добио други жути картон.

Србија је упутила укупно пет шутева ка голу Матвеја Сафонова, али је само један ишао у оквир. Са друге стране, Илић је имао више посла, пошто је четири ударца ишло у оквир његовог гола.

Поред Србија и Русије, у групи играју још Бугарска, Пољска, Летонија и Естонија.

Млада репрезентација Србије изгубила је од Русије на гостовању резултатом 1:0 у првом колу квалификација за Европско првенство 2021.

Изабраници Ненада Миловановића нису успели да дођу до првих бодова иако су у већем сусрету били равноправан ривал.

Прво полувреме прошло је без нарочитих узбуђења. Руси су дошли до јединог гола у 20. минуту преко дефанзивца ЦСКА Игора Дивјова, а наши репрезентативци су након тога контролисали ситуацију на терену.

"Јалови" су били напади Србије, у неколико наврата су дошли до солидних ситуација али нису били довољно конкретни па голман домаћих није имао значајнијег посла. У другом делу игре домаћи су преузели иницијативу, а томе је додатно допринео и други жути картон који је у 59. минуту добио Иван Илић, млађи од два брата која су данас била у првој постави екипе.

Миловановићев тим је остао са играчем мање у изузетно лошем тренутку будући да је само два минута раније селектор увео Ерхана Машовића и Слободана Тедића како би покушао да преокрене резултат. 

"Орлићи" нису успели да дођу до бољих прилика, најопасније су биле оне после прекида, али и даље недовољно добре да би ставиле на муке противничку одбрану. 

Русија је услед бројчане предности лако успела да сачува резултат и обезбеди прву победу у новом циклусу квалификација. Њих у уторак чека гостовање Бугарској и шанса да се већ на старту истакну као фаворити у групи.

Наша репрезентација ће имати шансу да извади флеке истог дана на домаћем терену против селекције Летоније. Србија ће свакако бити фаворит у том дуелу, а јасно је да овај састав може много више од онога што је показао данас.

Већ на старту новог квалификационог циклуса млада репрезентација Србије се сусрела са проблемима. Тачније, проблеме ће имати нови селектор Орлића Нешко Миловановић који је неславно стартовао у квалификацијама за Европско првенство, након што су његови изабраници поражени од Русије у Саранску са 1:0.

Очајно прво полувреме у којем су Орлићи примили наиван гол на крају је и одлучило овај дуел. Олако је последња линија дозволила штоперу Зборнаје Дивејеву да заплива у 20. минуту и прецизан центаршут Евгењева са крила спроведе иза леђа немоћног голмана Илића. Можда се некоме учинило да је Русија била боља у првих 45 минута, али суштина је да су домаћи фудбалери поред тог гола имали још само један шут у оквир српског голмана Марка Илића који је у глобалу добро бранио.

Највише проблема нам јеправио њихов плејмејкер Ломовитскиј који се истакао са неколико враголастих потеза и био честа опасност по српску одбрану, али Орлићи нису имали превише идеје, иако постоји играчки потенцијал и у овом тиму.

Орлићи се у првом полувремену нису најбоље снашли, леви бек Алекса Терзић принудно је играо по десној страни, али је имао мало употребљивих центаршутева. Све што су Миловановићеви пулени урадили били су покушаји Влаховића, Јовељића и Луке Илића, али без веће опасности по гол Русије.

Тргли су се мало наши фудбалери у наставку, иако је прву велику шансу имао домаћи фудбалер Обљаков који је страшно тукао под пречку у 52. минуту, али је голман Илић још једном био сјајан. Два пута је у тим тренуцима на другој страни руски дефанзивац Евгењев играо руком (други пут у шеснаестерцу), али је главни судија Литванац оба пута рекао да се игра настави.

Проблеми нашег тима продубили су се у 58. минуту када је Иван Илић можда и престрого добио други жути картон, али испало је да су наши момци тек тада заиграли и почели да улазе у шансе. Најбољу да изједначи пропустио је резервиста Машовић после корнера у 72. минуту, а још неколико покушаја са дистанце резервисте Рачића и другог везисте Илића били су непрецизни.

Пропустили су и Руси у самом финишу прилику да дотуку десетковане Орлиће. Страшну шансу имао је Игњатјеву 89. минуту, али му је Марко Илић маестрално скинуо шут у ситуацији један на један.

Био је то знак да у нашим младим фудбалерима нема снаге за повратак у меч, па ће Орлићи премијерне бодове у новим квалификацијама морати да потраже у следећем колу против Летоније на Карађорђу (10. септембра). 

РУСИЈА - СРБИЈА 1:0 (1:0)
/Дивејев 20/

Стадион: Мордовија Арена у Саранску.
Гледалаца: 10.000.
Судија: Манфредас Лукјанцукас (Литванија).
Црвени картон: Иван Илић (Србија) у 58. минуту.

РУСИЈА: Сафонов - Калугин, Дивејев, Евгењев, Степанов - Обљаков, Умјаров, Кучајев (од 71. Грулев), Расказов - Ломовитскиј (од 90. Лисовиј) - Чалов (од 80. Игнатјев). 

СРБИЈА: Марко Илић - Терзић, Марковић (од 69. Златановић), Павловић, Деветак - Аџић (од 64. Бирманчевић), Лука Илић, Петровић (од 57. Машовић), Иван Илић - Влаховић (од 57. Тедић), Јовељић (од 64. Рачић). 

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар