EP: "Orlići" loše počeli - crveni karton i poraz u Rusiji!

Poraz Milovanovića na debiju – Rusija nadigrala Srbiju.  Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Rusije 1:0, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.  Mlada selekcija poražena na startu kvalifikacionog ciklusa, popravni u utorak sa Letonijom. . .

Fudbal 06.09.2019 | 20:33
EP: "Orlići" loše počeli - crveni karton i poraz u Rusiji!
Neško i Orlići se odmah sapleli, Rusija kažnjava svaki kiks. Mlada reprezentacija Srbije poražena u Saransku na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 1:0.

Fudbaleri do 21 godine odigrali su razočaravajuće loš meć u Saransku, te su uputili samo jedan šut u okvir gola.

Izabranici Nenada Milovanovića, koji je na ovom meču debitovao na klupi mlade reprezentacije, naredni meč igraju za četiri dana protiv Letonije.

Rusija je do trijumfa došla zahvaljujući golu Igora Diveeva, štopera koji je u 20. minutu savladao Marka Ilića.

Naši fudbaleri do kraja meča ostali su i sa igračem manje, pošto je Ivan Ilić u 59. minutu dobio drugi žuti karton.

Srbija je uputila ukupno pet šuteva ka golu Matveja Safonova, ali je samo jedan išao u okvir. Sa druge strane, Ilić je imao više posla, pošto je četiri udarca išlo u okvir njegovog gola.

Pored Srbija i Rusije, u grupi igraju još Bugarska, Poljska, Letonija i Estonija.

Mlada reprezentacija Srbije izgubila je od Rusije na gostovanju rezultatom 1:0 u prvom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021.

Izabranici Nenada Milovanovića nisu uspeli da dođu do prvih bodova iako su u većem susretu bili ravnopravan rival.

Prvo poluvreme prošlo je bez naročitih uzbuđenja. Rusi su došli do jedinog gola u 20. minutu preko defanzivca CSKA Igora Divjova, a naši reprezentativci su nakon toga kontrolisali situaciju na terenu.

"Jalovi" su bili napadi Srbije, u nekoliko navrata su došli do solidnih situacija ali nisu bili dovoljno konkretni pa golman domaćih nije imao značajnijeg posla. U drugom delu igre domaći su preuzeli inicijativu, a tome je dodatno doprineo i drugi žuti karton koji je u 59. minutu dobio Ivan Ilić, mlađi od dva brata koja su danas bila u prvoj postavi ekipe.

Milovanovićev tim je ostao sa igračem manje u izuzetno lošem trenutku budući da je samo dva minuta ranije selektor uveo Erhana Mašovića i Slobodana Tedića kako bi pokušao da preokrene rezultat. 

"Orlići" nisu uspeli da dođu do boljih prilika, najopasnije su bile one posle prekida, ali i dalje nedovoljno dobre da bi stavile na muke protivničku odbranu. 

Rusija je usled brojčane prednosti lako uspela da sačuva rezultat i obezbedi prvu pobedu u novom ciklusu kvalifikacija. Njih u utorak čeka gostovanje Bugarskoj i šansa da se već na startu istaknu kao favoriti u grupi.

Naša reprezentacija će imati šansu da izvadi fleke istog dana na domaćem terenu protiv selekcije Letonije. Srbija će svakako biti favorit u tom duelu, a jasno je da ovaj sastav može mnogo više od onoga što je pokazao danas.

Već na startu novog kvalifikacionog ciklusa mlada reprezentacija Srbije se susrela sa problemima. Tačnije, probleme će imati novi selektor Orlića Neško Milovanović koji je neslavno startovao u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, nakon što su njegovi izabranici poraženi od Rusije u Saransku sa 1:0.

Očajno prvo poluvreme u kojem su Orlići primili naivan gol na kraju je i odlučilo ovaj duel. Olako je poslednja linija dozvolila štoperu Zbornaje Divejevu da zapliva u 20. minutu i precizan centaršut Evgenjeva sa krila sprovede iza leđa nemoćnog golmana Ilića. Možda se nekome učinilo da je Rusija bila bolja u prvih 45 minuta, ali suština je da su domaći fudbaleri pored tog gola imali još samo jedan šut u okvir srpskog golmana Marka Ilića koji je u globalu dobro branio.

Najviše problema nam jepravio njihov plejmejker Lomovitskij koji se istakao sa nekoliko vragolastih poteza i bio česta opasnost po srpsku odbranu, ali Orlići nisu imali previše ideje, iako postoji igrački potencijal i u ovom timu.

Orlići se u prvom poluvremenu nisu najbolje snašli, levi bek Aleksa Terzić prinudno je igrao po desnoj strani, ali je imao malo upotrebljivih centaršuteva. Sve što su Milovanovićevi puleni uradili bili su pokušaji Vlahovića, Joveljića i Luke Ilića, ali bez veće opasnosti po gol Rusije.

Trgli su se malo naši fudbaleri u nastavku, iako je prvu veliku šansu imao domaći fudbaler Obljakov koji je strašno tukao pod prečku u 52. minutu, ali je golman Ilić još jednom bio sjajan. Dva puta je u tim trenucima na drugoj strani ruski defanzivac Evgenjev igrao rukom (drugi put u šesnaestercu), ali je glavni sudija Litvanac oba puta rekao da se igra nastavi.

Problemi našeg tima produbili su se u 58. minutu kada je Ivan Ilić možda i prestrogo dobio drugi žuti karton, ali ispalo je da su naši momci tek tada zaigrali i počeli da ulaze u šanse. Najbolju da izjednači propustio je rezervista Mašović posle kornera u 72. minutu, a još nekoliko pokušaja sa distance rezerviste Račića i drugog veziste Ilića bili su neprecizni.

Propustili su i Rusi u samom finišu priliku da dotuku desetkovane Orliće. Strašnu šansu imao je Ignjatjevu 89. minutu, ali mu je Marko Ilić maestralno skinuo šut u situaciji jedan na jedan.

Bio je to znak da u našim mladim fudbalerima nema snage za povratak u meč, pa će Orlići premijerne bodove u novim kvalifikacijama morati da potraže u sledećem kolu protiv Letonije na Karađorđu (10. septembra). 

RUSIJA - SRBIJA 1:0 (1:0)
/Divejev 20/

Stadion: Mordovija Arena u Saransku.
Gledalaca: 10.000.
Sudija: Manfredas Lukjancukas (Litvanija).
Crveni karton: Ivan Ilić (Srbija) u 58. minutu.

RUSIJA: Safonov - Kalugin, Divejev, Evgenjev, Stepanov - Obljakov, Umjarov, Kučajev (od 71. Grulev), Raskazov - Lomovitskij (od 90. Lisovij) - Čalov (od 80. Ignatjev). 

SRBIJA: Marko Ilić - Terzić, Marković (od 69. Zlatanović), Pavlović, Devetak - Adžić (od 64. Birmančević), Luka Ilić, Petrović (od 57. Mašović), Ivan Ilić - Vlahović (od 57. Tedić), Joveljić (od 64. Račić). 

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar