ЕП: Португал се никога не плаши, идемо на побједу!

Фернандо Сантош и Бернардо Силва пуцају од оптимизма уочи сутрашњег окршаја са Орловима на стадиону ''Рајко Митић''.

Фудбал 06.09.2019 | 19:24
ЕП: Португал се никога не плаши, идемо на побједу!
Са великим очекивањима стигли су Португалци у Београд на квалификациону утакмицу за Европско првенство која се сутра увече игра на Маракани (20.45), а иако респектују наш тим не крију да желе да упишу нова три бода како би оверили пласман на такмичење у којем ће бранити круну следеће године.

То посебно подвлачи њихов селектор Фернандо Сантош, трофејни стручњак који очекује другачију Србију у односу на ону са којом је одиграо нерешено на
Лужу (1:1) прошлог пролећа.

"Та утакмица нема везе са овом сутра. Свесни смо да Србија има огроман потенцијал. Променили су тренера и биће то потпуно другачија утакмица. Једино што могу да кажем о њима је да знам да инсистирају доста на контрама. Биће неизвесна утакмица. И ми смо на крају крајева изгубили бодове у овим квалификацијама, па је и за једне и за друге сутра увече резултат важан", оценио је Сантош.

На новинарску опаску да су и једни и други обезбедили бараж преко Лиге нација, португалски селектор узвраћа:

"Ми смо само обезбедили бараж, али то не значи да смо се и пласирали на ЕУРО. То је потпуно друга прича и то нам остаје као друга шанса. Оно што ја желим је да се на Европско првенство пласирамо кроз ову групу, а то значи да победимо у што више утакмица."

Друштво селектору Сантошу на конференцији за медије правио је чаробњак Манчестер Ситија Бернардо Силвакоји је издвојио Матића, Коларова, Тадића, Настасића и Костића као играче које добро познаје у нашем табору. Потом се португалски селектор надовезао на његово мишљење...

"За њих сви знају, али има у овом тиму Србије још много квалитетних играча. Рецимо за Сергеја Милинковић Савића клубови сваког лета нуде десетине милиона евра и то говори довољно о његовим квалитетима и томе какав је играч, али није једини који је опасан у српском тиму", напомиње Сантош.

Португалски тренер сматра да Србија има предност домаћег терена, а њихове новинаре највише је занимало како ће функционисати трозубац у саставу: Роналдо - Бернардо Силва - Жоао Феликс?

"Тактички ништа се посебно неће мењати", процедио је кроз зубе инжењер Сантош.

Колико Португалци очекују од поменуте нападачке тројке најбоље сведочи питање за Бернарда Силву да ли сматра да чини најбољи нападачки трио у историји португалског фудбала?

"Сигурно је да са њима двојицом имамо опасан напад, али рекао бих да ова земља увек има добре нападаче и да то никада није био проблем."

Потом је велемајстор Манчестер Ситија говорио и о сутрашњој утакмици.

"Знамо да ће бити тешко и да Србија има добре играче, посебно Тадића који је као што смо видели прошле сезоне био један од најбољих на свету. Мешутим, Португалија се никога не плаши. Идемо на терен да победимо", оптимистично поручује Бернардо Силва.

Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар