EP: Portugal se nikoga ne plaši, idemo na pobjedu!

Fernando Santoš i Bernardo Silva pucaju od optimizma uoči sutrašnjeg okršaja sa Orlovima na stadionu ''Rajko Mitić''.

Fudbal 06.09.2019 | 19:24
EP: Portugal se nikoga ne plaši, idemo na pobjedu!
Sa velikim očekivanjima stigli su Portugalci u Beograd na kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo koja se sutra uveče igra na Marakani (20.45), a iako respektuju naš tim ne kriju da žele da upišu nova tri boda kako bi overili plasman na takmičenje u kojem će braniti krunu sledeće godine.

To posebno podvlači njihov selektor Fernando Santoš, trofejni stručnjak koji očekuje drugačiju Srbiju u odnosu na onu sa kojom je odigrao nerešeno na
Lužu (1:1) prošlog proleća.

"Ta utakmica nema veze sa ovom sutra. Svesni smo da Srbija ima ogroman potencijal. Promenili su trenera i biće to potpuno drugačija utakmica. Jedino što mogu da kažem o njima je da znam da insistiraju dosta na kontrama. Biće neizvesna utakmica. I mi smo na kraju krajeva izgubili bodove u ovim kvalifikacijama, pa je i za jedne i za druge sutra uveče rezultat važan", ocenio je Santoš.

Na novinarsku opasku da su i jedni i drugi obezbedili baraž preko Lige nacija, portugalski selektor uzvraća:

"Mi smo samo obezbedili baraž, ali to ne znači da smo se i plasirali na EURO. To je potpuno druga priča i to nam ostaje kao druga šansa. Ono što ja želim je da se na Evropsko prvenstvo plasiramo kroz ovu grupu, a to znači da pobedimo u što više utakmica."

Društvo selektoru Santošu na konferenciji za medije pravio je čarobnjak Mančester Sitija Bernardo Silvakoji je izdvojio Matića, Kolarova, Tadića, Nastasića i Kostića kao igrače koje dobro poznaje u našem taboru. Potom se portugalski selektor nadovezao na njegovo mišljenje...

"Za njih svi znaju, ali ima u ovom timu Srbije još mnogo kvalitetnih igrača. Recimo za Sergeja Milinković Savića klubovi svakog leta nude desetine miliona evra i to govori dovoljno o njegovim kvalitetima i tome kakav je igrač, ali nije jedini koji je opasan u srpskom timu", napominje Santoš.

Portugalski trener smatra da Srbija ima prednost domaćeg terena, a njihove novinare najviše je zanimalo kako će funkcionisati trozubac u sastavu: Ronaldo - Bernardo Silva - Žoao Feliks?

"Taktički ništa se posebno neće menjati", procedio je kroz zube inženjer Santoš.

Koliko Portugalci očekuju od pomenute napadačke trojke najbolje svedoči pitanje za Bernarda Silvu da li smatra da čini najbolji napadački trio u istoriji portugalskog fudbala?

"Sigurno je da sa njima dvojicom imamo opasan napad, ali rekao bih da ova zemlja uvek ima dobre napadače i da to nikada nije bio problem."

Potom je velemajstor Mančester Sitija govorio i o sutrašnjoj utakmici.

"Znamo da će biti teško i da Srbija ima dobre igrače, posebno Tadića koji je kao što smo videli prošle sezone bio jedan od najboljih na svetu. Mešutim, Portugalija se nikoga ne plaši. Idemo na teren da pobedimo", optimistično poručuje Bernardo Silva.

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar