"Бобу је препознао Сити, а овдје није нико!"

Како је Војводина због дуга од 126. 000 динара остала без Слободана Тедића и 3 милиона евра од Ситија. Зашто је другачији од осталих фудбалера, како се понио после трансфера и зашто је љубимац тренера - открива нам Александар Веселиновић.

Фудбал 07.09.2019 | 09:16
"Бобу је препознао Сити, а овдје није нико!"
Као "бомба" одјекнула је јучерашња вијест да је Чукарички продао нападача Слободана Тедића (19), ни мање ни више него у Манчестер сити - и то за клупски рекорд.

Скаути "грађана" пратили су га дуже вријеме, увидјели су квалитет, задовољио је све параметре које траже и то је било довољно да Сити упути званичну понуду клубу са Бановог брда. Спекулише се да ће на њихов рачун "лећи" близу 3 милиона евра, а ако се узме у обзир да је у клуб дошао као слободан играч послије раскида уговора с Војводином - лако је увидјети какав је посао направљен.

Тедић је током недеље отпутовао у Манчестер и на "Етихаду" потписао уговор, али до поновног одласка на Острво вратиће се у Чукарички по још годину дана искуства.

Тим поводом разговарали смо са његовим тренером Александром Веселиновићем, који му је указао потпуно повјерење послије одласка Огњена Мудринског, а његов осмијех док говори о "Боби" јасан су наговјештај искреног, готово очинског односа.

"Био бих безобразан када бих рекао да то није дјело свих људи у Чукаричком, али мора се рећи да је највише до њега. У вријеме нестабилности и специфичности односа у српском фудбалу, појавило се дијете које је васпитано и посједује начин размишљања и мотивације које превазилази ово садашње вријеме. Поносан сам на њега, остварио је сан о ком маштају многи клинци, а ово је уједно и велики успјех за Чукарички", казао је Александар Веселиновић у изјави за МОНДО.

"Ишао је правим искреним путем, путем знања и великог рада, али и одрицања".

ОДЛАЗАК ИЗ ВОЈВОДИНЕ, ПА НОВИ ПОЧЕТАК У ЧУКАРИЧКОМ

Када је Веселиновић направио малу паузу послије тога, знали смо тачно на шта мисли. Горак период у Војводини, клубу у ком је управо упознао Тедића.

"Рекао сам одмах људима из клуба да хоћу да Тедић, који је тада имао 16 година и био кадет, тренира са првим тимом... Помало сам поносан што сам био иницијатор тога. Разишли су нам се ту путеви, али мислим да обојица добро одлучили и путеви су нам се спојили",испричао је Веселиновић који је између тога био у Спартаку, опет у Војводини, па од овог љета у Чукаричком.

На Бановом брду поново се срео са Тедићем који је Војводину напустио у септембру 2017. године послије пресуде Арбитражног суда Фудбалског савеза Србије.

Због неисплаћених стипендија у висини од, вјеровали или не, свега 126.000 динара, уговор је раскинут на штету Војводине, а лако је израчунати колико је клуб изгубио због таквог потеза у мандату Душана Мијића и Драгослава Вуковића.

"Немам коментар. То није питање за мене него људе из Војводине... Мислим да сам тиме довољно рекао", казао је Веселиновић на питање о овом пропусту "старе даме".

Тедић се брзо договорио са Чукаричким и полако добијао шансу код Ненада Лалатовића, потом већу код Сима Крунића претходне сезоне, да би место првог нападача "капарисао" овог љета када су клуб и Веселиновић одлучили да је његова "деветка".

"Провејавала је информација да је мој љубимац, а ја сам на састанку са играчима рекао да неко од њих нађе разлог због ког не би требало да то и буде. Његов однос је фантастичан... Знали смо прије двије недеље да је све завршио са Манчестером, требало је само љекарске прегледе да прође, а када сам га назвао да му честитам - одушевио ме је", казао је Веселиновић и испричао занимљив разговор.

"Контактирао сам га пред меч са Пролетером и пожелио му сву срећу, а он је само рекао да је најважније да дамо све од себе сутра и да побиједимо Пролетер".

Може се рећи да такве ствари довољно говоре о каквом се карактеру ради, али није мали број фудбалера који су у тим годинама остваривали трансфер у иностранство, да би се после тога потпуно запустили и заборавили да треба да раде на себи...

"Радимо са њим већ двије недеље откако је играч Ситија и нисмо примијетили да његова глад није иста. Добијао је батине и добија и даље... Морам да нагласим и да до сада није имао прави третман од стране судија и противничких играча. Он је квалитетан фудбалер кога нису препознали овдје, морао је Манчестер сити да дође по њега, што овде неки ближи нису видјели, док га ни судије га нису заштитиле од удараца".

СИТИ КУПУЈЕ МЛАДЕ, АЛИ НИ ЏЕЈДОН САНЧО НИЈЕ ДОБИО ШАНСУ

Манчестер сити је клуб који зна често да купује младе фудбалере, много њих, али ријетко ко добије шансу у првом тиму (готово нико), него су то најчешће позајмице, па је такав случај и са браћом Илић коју су довели из Црвене звезде.

Хоће ли Тедић успјети да се приближи игрању на Етихаду?

"Сви велики клубови раде на такав принцип. Њихова скаутинг служба је раширена по цијелој планети и желе да нађу најталентованије играче и мотивишу их уговорима и сасвим је у реду да играју у другим клубовима на позајмицама. Ако Тедић рецимо буде играо и у Португалу, Њемачкој или Холандији - то је опет сјајна каријера. Па и један Тадић рецимо није могао да се пробије у Саутемптону како је желио, али сада је један од најквалитетнијих играча Европе", рекао је Веселиновић и додао:

"Ово је велика награда за клуб. Није случајно када Сити препозна таквог играча у Чукаричком и то је велика реклама за нас. Квалитет је као вода, не можете га зауставити!".

Тренер тима са Бановог брда истиче и да је много теже направити трансфер из Чукаричког него из Црвене звезде или Партизана, али да резултати које Слободан Тедић показује у раду говоре да је пред њим блистава каријера.

"Одавно се није десило у Србији да се појавио нападач који је спој креације и таквог искуства, као и морално-вољних квалитета... Пошто Чукарички прати и обим и интезитет рада, морам рећи да су његови резултати, посебно интензитет трчања, фасцинантани чак и за високе норме светског фудбала. Комплетна његова игра је усмјерена на квалитет тима, ради све за екипу, а његова глад за побједом је фантастична", казао је Веселиновић и за крај поручио:

"То је играч, кога ако буде послужило здравље и ако се буде развијао у складу са талентом, од кога ће српски фудбал имати много користи".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар