"Bobu je prepoznao Siti, a ovdje nije niko!"

Kako je Vojvodina zbog duga od 126. 000 dinara ostala bez Slobodana Tedića i 3 miliona evra od Sitija. Zašto je drugačiji od ostalih fudbalera, kako se ponio posle transfera i zašto je ljubimac trenera - otkriva nam Aleksandar Veselinović.

Fudbal 07.09.2019 | 09:16
"Bobu je prepoznao Siti, a ovdje nije niko!"
Kao "bomba" odjeknula je jučerašnja vijest da je Čukarički prodao napadača Slobodana Tedića (19), ni manje ni više nego u Mančester siti - i to za klupski rekord.

Skauti "građana" pratili su ga duže vrijeme, uvidjeli su kvalitet, zadovoljio je sve parametre koje traže i to je bilo dovoljno da Siti uputi zvaničnu ponudu klubu sa Banovog brda. Spekuliše se da će na njihov račun "leći" blizu 3 miliona evra, a ako se uzme u obzir da je u klub došao kao slobodan igrač poslije raskida ugovora s Vojvodinom - lako je uvidjeti kakav je posao napravljen.

Tedić je tokom nedelje otputovao u Mančester i na "Etihadu" potpisao ugovor, ali do ponovnog odlaska na Ostrvo vratiće se u Čukarički po još godinu dana iskustva.

Tim povodom razgovarali smo sa njegovim trenerom Aleksandrom Veselinovićem, koji mu je ukazao potpuno povjerenje poslije odlaska Ognjena Mudrinskog, a njegov osmijeh dok govori o "Bobi" jasan su nagovještaj iskrenog, gotovo očinskog odnosa.

"Bio bih bezobrazan kada bih rekao da to nije djelo svih ljudi u Čukaričkom, ali mora se reći da je najviše do njega. U vrijeme nestabilnosti i specifičnosti odnosa u srpskom fudbalu, pojavilo se dijete koje je vaspitano i posjeduje način razmišljanja i motivacije koje prevazilazi ovo sadašnje vrijeme. Ponosan sam na njega, ostvario je san o kom maštaju mnogi klinci, a ovo je ujedno i veliki uspjeh za Čukarički", kazao je Aleksandar Veselinović u izjavi za MONDO.

"Išao je pravim iskrenim putem, putem znanja i velikog rada, ali i odricanja".

ODLAZAK IZ VOJVODINE, PA NOVI POČETAK U ČUKARIČKOM

Kada je Veselinović napravio malu pauzu poslije toga, znali smo tačno na šta misli. Gorak period u Vojvodini, klubu u kom je upravo upoznao Tedića.

"Rekao sam odmah ljudima iz kluba da hoću da Tedić, koji je tada imao 16 godina i bio kadet, trenira sa prvim timom... Pomalo sam ponosan što sam bio inicijator toga. Razišli su nam se tu putevi, ali mislim da obojica dobro odlučili i putevi su nam se spojili",ispričao je Veselinović koji je između toga bio u Spartaku, opet u Vojvodini, pa od ovog ljeta u Čukaričkom.

Na Banovom brdu ponovo se sreo sa Tedićem koji je Vojvodinu napustio u septembru 2017. godine poslije presude Arbitražnog suda Fudbalskog saveza Srbije.

Zbog neisplaćenih stipendija u visini od, vjerovali ili ne, svega 126.000 dinara, ugovor je raskinut na štetu Vojvodine, a lako je izračunati koliko je klub izgubio zbog takvog poteza u mandatu Dušana Mijića i Dragoslava Vukovića.

"Nemam komentar. To nije pitanje za mene nego ljude iz Vojvodine... Mislim da sam time dovoljno rekao", kazao je Veselinović na pitanje o ovom propustu "stare dame".

Tedić se brzo dogovorio sa Čukaričkim i polako dobijao šansu kod Nenada Lalatovića, potom veću kod Sima Krunića prethodne sezone, da bi mesto prvog napadača "kaparisao" ovog ljeta kada su klub i Veselinović odlučili da je njegova "devetka".

"Provejavala je informacija da je moj ljubimac, a ja sam na sastanku sa igračima rekao da neko od njih nađe razlog zbog kog ne bi trebalo da to i bude. Njegov odnos je fantastičan... Znali smo prije dvije nedelje da je sve završio sa Mančesterom, trebalo je samo ljekarske preglede da prođe, a kada sam ga nazvao da mu čestitam - oduševio me je", kazao je Veselinović i ispričao zanimljiv razgovor.

"Kontaktirao sam ga pred meč sa Proleterom i poželio mu svu sreću, a on je samo rekao da je najvažnije da damo sve od sebe sutra i da pobijedimo Proleter".

Može se reći da takve stvari dovoljno govore o kakvom se karakteru radi, ali nije mali broj fudbalera koji su u tim godinama ostvarivali transfer u inostranstvo, da bi se posle toga potpuno zapustili i zaboravili da treba da rade na sebi...

"Radimo sa njim već dvije nedelje otkako je igrač Sitija i nismo primijetili da njegova glad nije ista. Dobijao je batine i dobija i dalje... Moram da naglasim i da do sada nije imao pravi tretman od strane sudija i protivničkih igrača. On je kvalitetan fudbaler koga nisu prepoznali ovdje, morao je Mančester siti da dođe po njega, što ovde neki bliži nisu vidjeli, dok ga ni sudije ga nisu zaštitile od udaraca".

SITI KUPUJE MLADE, ALI NI DŽEJDON SANČO NIJE DOBIO ŠANSU

Mančester siti je klub koji zna često da kupuje mlade fudbalere, mnogo njih, ali rijetko ko dobije šansu u prvom timu (gotovo niko), nego su to najčešće pozajmice, pa je takav slučaj i sa braćom Ilić koju su doveli iz Crvene zvezde.

Hoće li Tedić uspjeti da se približi igranju na Etihadu?

"Svi veliki klubovi rade na takav princip. Njihova skauting služba je raširena po cijeloj planeti i žele da nađu najtalentovanije igrače i motivišu ih ugovorima i sasvim je u redu da igraju u drugim klubovima na pozajmicama. Ako Tedić recimo bude igrao i u Portugalu, Njemačkoj ili Holandiji - to je opet sjajna karijera. Pa i jedan Tadić recimo nije mogao da se probije u Sautemptonu kako je želio, ali sada je jedan od najkvalitetnijih igrača Evrope", rekao je Veselinović i dodao:

"Ovo je velika nagrada za klub. Nije slučajno kada Siti prepozna takvog igrača u Čukaričkom i to je velika reklama za nas. Kvalitet je kao voda, ne možete ga zaustaviti!".

Trener tima sa Banovog brda ističe i da je mnogo teže napraviti transfer iz Čukaričkog nego iz Crvene zvezde ili Partizana, ali da rezultati koje Slobodan Tedić pokazuje u radu govore da je pred njim blistava karijera.

"Odavno se nije desilo u Srbiji da se pojavio napadač koji je spoj kreacije i takvog iskustva, kao i moralno-voljnih kvaliteta... Pošto Čukarički prati i obim i intezitet rada, moram reći da su njegovi rezultati, posebno intenzitet trčanja, fascinantani čak i za visoke norme svetskog fudbala. Kompletna njegova igra je usmjerena na kvalitet tima, radi sve za ekipu, a njegova glad za pobjedom je fantastična", kazao je Veselinović i za kraj poručio:

"To je igrač, koga ako bude poslužilo zdravlje i ako se bude razvijao u skladu sa talentom, od koga će srpski fudbal imati mnogo koristi".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar