Сенатори Вучићу: Морате нешто дати и нешто добити

- Након разговора, председник Србије и амерички сенатори обратили се јавности. Закључак: Београду и Приштини потребан је компромис.

Србија 06.09.2019 | 12:56
Сенатори Вучићу: Морате нешто дати и нешто добити
Председник Србије Александар Вучић изјавио је после разговора са сенаторима Роном Џонсоном и Крисом Марфијем да и једна и друга страна подједнако изгубе, да би обе стране поједнако добиле. "То је једини начин како договор може да се постигне", истакао је Вучић.

Он је новинарима после састанка пренео да је америчким сенаторима изнео недвосмислен став да Србија очекује укидање такси и жели постизање компромисног договора, али и да тај договор не може да буде испуњење циљева једне стране, а да српска страна не добије ништа.

"То би требало да буде договор у којем би и једна и друга страна подједнако изгубиле, да би обе стране поједнако добиле", рекао је Вучић на конференцији за новинаре.
Вучић је рекао да је Београд спреман на сваки разговор, јер је он лековит и додао да би поправљање односа између Срба и Албанаца и успостављање трајног мира било од огромне користи за Србе и Албанце, као и све народе који живе у региону.

Он је захвалио сенаторима на труду да се пронађе решење за наставак дијалога. Вучић је рекао и да је интерес Србије интензификовање политичког дијалога на високом нивоу и да је потребно да односи две земље буду партнерски.

Он је рекао да је захвалан сентароима на посети и ангажовању у региону и жељи да се очува стабилност и постигне дуготрајни мир. "Уверен сам да је жеља за унапређењем односа Србије и САД обострана", рекао је Вучић и додао да је било речи и о економској сарадњи од које ће грађани да имају велику корист.

И амерички сенатор Рон Џонсон рекао је да и Београд и Приштина у постизању споразума морају нешто дати и нешто добити.

"САД је пријатељ српског народа и желимо да учинимо све што можемо да подржимо дијалог и оба народа у њиховим преговорима, у којима се мора нешто дати и нешто добити. Вероватно споразум неће бити задовољавајућ ни за једну страну, али кад договор буде постигнут, потенцијал и бенефит обе нације биће много бољи", рекао је Џонсон на конференцији за новинаре.

Џонсон је рекао да је са сенатором Крисом Марфијем дошао у регион да би показао америчку подршку српском народу, народу на Косову и у региону. "Желимо да видимо ове нације и овај регион да успеју. Схватамо да свака особа жели то, да опдижу породице у мир, стабилности", рекао је Џонсон.

Неслагања између Србије и Косова, рекао је, морају да буду решена да би обе нације ишле напред. "Од најбољег је интереса обе нације да се постигне договор како би могле да се концентришу на поправљање безбедности, сигурности и просперитета", рекао је Џонсон.

Он је рекао да се Србија креће нарпед и да САД то цени и жели то да охрабри.

(Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Боки

06.09.2019 11:07

Америка није никакав пријатељ српског народа. Бесомуцно бомбардовање. Разарање, убиство дјеце и недузних цивила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

06.09.2019 15:45

Ста предлазес? Да им објавимо рат?! Ваљда је боље прици велесили и видјети ста моземо корисно и добро за народ и земљу добити. Имао си Слободана и резултат је ту.

Name

Нострадамус

06.09.2019 17:53

Раде мислим да се Боки не слазе са Вама.Па нисмо дзабе набавили два хеликоптера сад само објавити рат Америма.Са Додиком до побједе до Васингтона.Боки вјерује у ово сто сам написао.

Name

Зајебант

06.09.2019 17:56

Вуциц је овдје изјавио да је Америка нај моцнија дрзава на СВИЈЕТУ .

Name

Боки

07.09.2019 07:32

Само прицате о рату. Све ратове до сада познате, српски народ је добио. Изасао као побједник. Цак и овај са злоцинцима НАТО. Увијек смо губили за столом и у миру. Зато сто имамо велику дусу и увијек прастамо. То је позитивно. Само. Никада не треба да заборавимо и опростимо. Амееицка администрација је непријатељ српског народа и то им увојек треба понављати.

Name

Милан

06.09.2019 11:38

Наравно,треба дати све осим једне сљиве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јаггер

06.09.2019 13:37

Са ћаћевином у Бугојну тргуј.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Насцар

06.09.2019 14:38

......Битно је да Америка воли српски народ....и да су нам пријатељи.... марс стоко терористицка....

ОДГОВОРИТЕ
Name

инспектор Мегре

06.09.2019 16:53

А Руси јос веци мирно сједили и писали саопстења док су ови радили ста су хтјели.

Name

Ненад

06.09.2019 17:55

Сенатори су рекли несто морате да дате а несто да изгубите.А то знаци да дате КиМ а Републику Српску да изгубите.Додик вец ради на томе.

ОДГОВОРИТЕ