ХВИДРА тражи забрану српских пјевача у Загребу

- Хрватско удружење ратних и војних инвалида ХВИДРА-а из Загреба оштро је реаговало јер су на музички фестивал "Рујанфест" у Загребу позвани пјевачи из Србије.

Регион 06.09.2019 | 11:01
ХВИДРА тражи забрану српских пјевача у Загребу
ХВИДРА града Загреба најоштрије је осудила поступке организатора овогодишњега "Рујанфеста" и позвала све мјеродавне институције да забране наступ пјевачима који су током великосрпске агресије, како они тврде, пјевали четничке пјесме и исказивали подршку великосрпској агресији на Хрватску, пренио је Индеx.хр.

"Придружујемо се реакцијама, с правом згрожених, суграђана. Наиме, у главном граду Лијепе наше, за чији смо се суверенитет борили, организатори некоћ културне музичке одлучили су да ће угостити српске фолк-пјеваче под слоганом 'Помјери своје границе забаве'", додаје се у саопштењу ХВУДРА-е.

Међутим, стигао им је одговорио од организатора "Рујанфеста", Дарко Фучек, који је у Дневнику Нове ТВ рекао: "'Могу само рећи колегама из ХВИДРА-е да сам и ја '91. био у униформи и да ми је то тад било апсолутно нормално, али данас 2019. ми је нормално да радим као привредни субјект, да плаћам порез, да не кршим законе Републике Хрватске и да сви ти извођачи који су овдје на неки начин су дозвољени и доступни на тржишту.''

Додао је да Загреб није финансијски помогао организацији иако се на интернет страницама фестивала наводи као партнер.

А ти спорни српски фолк пјевачи су Сека Алексић, Мирослав Илић, Жељко Јоксимовић, Бајага.

(Б92)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Дикан

06.09.2019 09:05

Болесни заиста.21 вијек. Стока зиви од конфликта. У глави им хаос. И ви и васа издрqавања висе. ХВИДРА зиви од мрзње. Qрац од бораца и ткз ратника. Паразити сисају Хр дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Захтјев је пуки примитивизам

06.09.2019 09:10

Умјетност и наука не би требале да имају икакве границе па и такве националне природе !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

06.09.2019 09:39

Па јел устасе знају иста друго осим мрзити србе и све у вези срба?

Name

Гурко

06.09.2019 09:24

Хахаха...Тхомсон је значи њихов херој,понос,дика што диже усташтво на небеса...болесници љечите се...када је то Сека одпјевала или Жељко четничку пјесму??Јес вам ударила ЕУ у главу у пм.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Исправан потез

06.09.2019 13:34

Није им ЕУ ударила у главу, они болују од вишевјековне мржње према Србима, која се преноси генетски, вербално, као и пјесмом, као предање, с кољена на кољено. Нека су били директни, јер је коначно вријеме, да српска страна схвати да је космиполитизам вјештачка творевина измишљена за наивне. Једини одговор српске стране треба бити аналоган, немогућност гостовања њихових пјевача у Србији, као и презир њиховог нехуманог и нељудског понашања.

Name

Хвидра забрани и српске туристе

06.09.2019 10:35

Хвидра забрани и српским туристима да љетују у Далмацији

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

06.09.2019 16:26

не знам и које будале иду им певати.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

06.09.2019 18:57

Зато има наса БиХ да нам долазе...Зељко Јоксимовиц кад има концерт карте се продају два мјесеца прије...Сарајево воли легенду Зељка,стадион косево буде пуно до посљедњег мјеста а атмосфера велицанствена...не знају они ста ваља

ОДГОВОРИТЕ