Просинечки: Резултат је бољи од наше игре!

Након побједе над Лихтенштајном, селектор бх. репрезентације Роберт Просинечки рекао је како је резултат утакмице бољи него показана игра.

Фудбал 06.09.2019 | 11:48
Просинечки: Резултат је бољи од наше игре!
Роберт Просинечки је рекао како су се играчи на терену доста мучили.

"Доста смо се мучили, а мислимо да ће бити лакше. Дали смо брзи гол, мислили смо да ће бити лакше. Било је пар ситуација, пар прилика, да смо дали други гол било би лакше. То се десило тек у 80. минуту и превелики је резултат за оно како смо играли. Окрећемо се утакмици која долази, морамо пуно боље играти него данас, Јерменија је јако добро играла, повела је, али није задржала то и изгубили су 3:1. Морамо видјети да ли су сви здрави за утакмицу која слиједи, морамо побјеђивати и морамо дати све од себе, а вјерујем да можемо", рекао је Просинечки.

Селектор БиХ је рекао како се морају фокусирати на сусрет с Јерменијом.

"Противник је такав, сви су дошли на утакмицу да виде голијаду. Ми нисмо били довољно покретљиви, ни са пасом нисмо били добри, ушли смо у утакмицу тако, а Лихтенштајн нас је пар пута и изненадио, гдје су били и опасни. Нисмо били борбени, али је тешко кад је у блоку 10 играча. Мораш бити задовољан резултатом. Мијењаћемо у току ова два дана. Неке играче смо одмарали, видјећемо какав је билтен. Потцијенили смо Финску, побиједише све на крају. На нама је да побиједимо у Јерменији, па видјећемо, све ће се одлучивати у 10. мјесецу. Вјерујем да ћемо Јермене побиједити, а онда ће утакмица с Финцима у Зеници одлучивати. Лихтенштајн није могао изненадити, али нисмо сигурно били прави. Ми који смо то гледали, видјели смо то. Мислим да можемо пуно боље и показаћемо то у наредној утакмици. Немамо право више на кикс, све су нам утакмице 'бити или не бити', морамо побиједити како би имали шансе да одемо на ЕП", рекао је Просинечки.

Додао је како ће сви наредни сусрети бити тешки те да је побједа императив.

"Свака утакмица ће нам бити тешка, морамо добити Јерменију да бисмо имали шансе за даље. И прије овог окупљања сам говорио да ће у 10. мјесецу бити одлучивање и мислим да је кључна утакмица са Финцима. Свака утакмица је пуна притиска јер не смијемо киксати. Мотивација нам не смије фалити, ако било шта се деси лоше, испали смо из шанси да идемо на ЕП. Морамо одмах све поправљати, бит ће неких нових играча. Има играча које смо одмарали, попут Бичакчића, Бешића, имамо још играча. Тешка утакмица ће бити, гледали смо Арменију с Италијом, али су и они измучени, имају повријеђених, црвених картона и надам се да ће тамо бити боље овдје. И они морају да побјеђују као и ми. И прва утакмица коју смо играли, доминирали смо, али јако су добри", закључио је Просинечки.

Селектор Лихтенштајна, Хелги Колвидсон рекао је како сматра бх. тим фаворитом за друго мјесто у групи "Ј".

"Већ сам рекао да сматрам да је БиХ фаворит за друго мјесто, мислим да су се добро развили и ради се о јакој репрезентацији. 80 минута смо добро играли, онда су почели и звиждуци. Циљ су били контранапади које нисмо искористили и циљ је да напредујемо да будемо бољи", рекао је Колвидсон те додао како ће се потрудити у наредним сусретима да његова екипа "украде" бодове.

Селекција Босне и Херцеговине савладала је Лихтенштајн резултатом 5:0, головима Амера Гојака (два), Хариса Дуљевића, Едина Џеке и Едина Вишће. Репрезентативци Босне и Херцеговине путују у Јерменију гдје ће 8. септембра играти сусрет квалификација за ЕУРО 2020. године.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар