Prosinečki: Rezultat je bolji od naše igre!

Nakon pobjede nad Lihtenštajnom, selektor bh. reprezentacije Robert Prosinečki rekao je kako je rezultat utakmice bolji nego pokazana igra.

Fudbal 06.09.2019 | 11:48
Prosinečki: Rezultat je bolji od naše igre!
Robert Prosinečki je rekao kako su se igrači na terenu dosta mučili.

"Dosta smo se mučili, a mislimo da će biti lakše. Dali smo brzi gol, mislili smo da će biti lakše. Bilo je par situacija, par prilika, da smo dali drugi gol bilo bi lakše. To se desilo tek u 80. minutu i preveliki je rezultat za ono kako smo igrali. Okrećemo se utakmici koja dolazi, moramo puno bolje igrati nego danas, Jermenija je jako dobro igrala, povela je, ali nije zadržala to i izgubili su 3:1. Moramo vidjeti da li su svi zdravi za utakmicu koja slijedi, moramo pobjeđivati i moramo dati sve od sebe, a vjerujem da možemo", rekao je Prosinečki.

Selektor BiH je rekao kako se moraju fokusirati na susret s Jermenijom.

"Protivnik je takav, svi su došli na utakmicu da vide golijadu. Mi nismo bili dovoljno pokretljivi, ni sa pasom nismo bili dobri, ušli smo u utakmicu tako, a Lihtenštajn nas je par puta i iznenadio, gdje su bili i opasni. Nismo bili borbeni, ali je teško kad je u bloku 10 igrača. Moraš biti zadovoljan rezultatom. Mijenjaćemo u toku ova dva dana. Neke igrače smo odmarali, vidjećemo kakav je bilten. Potcijenili smo Finsku, pobijediše sve na kraju. Na nama je da pobijedimo u Jermeniji, pa vidjećemo, sve će se odlučivati u 10. mjesecu. Vjerujem da ćemo Jermene pobijediti, a onda će utakmica s Fincima u Zenici odlučivati. Lihtenštajn nije mogao iznenaditi, ali nismo sigurno bili pravi. Mi koji smo to gledali, vidjeli smo to. Mislim da možemo puno bolje i pokazaćemo to u narednoj utakmici. Nemamo pravo više na kiks, sve su nam utakmice 'biti ili ne biti', moramo pobijediti kako bi imali šanse da odemo na EP", rekao je Prosinečki.

Dodao je kako će svi naredni susreti biti teški te da je pobjeda imperativ.

"Svaka utakmica će nam biti teška, moramo dobiti Jermeniju da bismo imali šanse za dalje. I prije ovog okupljanja sam govorio da će u 10. mjesecu biti odlučivanje i mislim da je ključna utakmica sa Fincima. Svaka utakmica je puna pritiska jer ne smijemo kiksati. Motivacija nam ne smije faliti, ako bilo šta se desi loše, ispali smo iz šansi da idemo na EP. Moramo odmah sve popravljati, bit će nekih novih igrača. Ima igrača koje smo odmarali, poput Bičakčića, Bešića, imamo još igrača. Teška utakmica će biti, gledali smo Armeniju s Italijom, ali su i oni izmučeni, imaju povrijeđenih, crvenih kartona i nadam se da će tamo biti bolje ovdje. I oni moraju da pobjeđuju kao i mi. I prva utakmica koju smo igrali, dominirali smo, ali jako su dobri", zaključio je Prosinečki.

Selektor Lihtenštajna, Helgi Kolvidson rekao je kako smatra bh. tim favoritom za drugo mjesto u grupi "J".

"Već sam rekao da smatram da je BiH favorit za drugo mjesto, mislim da su se dobro razvili i radi se o jakoj reprezentaciji. 80 minuta smo dobro igrali, onda su počeli i zvižduci. Cilj su bili kontranapadi koje nismo iskoristili i cilj je da napredujemo da budemo bolji", rekao je Kolvidson te dodao kako će se potruditi u narednim susretima da njegova ekipa "ukrade" bodove.

Selekcija Bosne i Hercegovine savladala je Lihtenštajn rezultatom 5:0, golovima Amera Gojaka (dva), Harisa Duljevića, Edina Džeke i Edina Višće. Reprezentativci Bosne i Hercegovine putuju u Jermeniju gdje će 8. septembra igrati susret kvalifikacija za EURO 2020. godine.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar