УС опен: 2018. испала у 1. колу, сад у финалу на Серену!

Канада може да слави, Андрееску у финалу УС Опена! Канађанка Бјанка Андрееску играће у суботу 7. септембра за своју прву Гренд слем титулу у каријери.  Серена без милости, стигла Крис Еверт и ушла у ново финале! Серена Вилијамс је по јубиларни десети пут у финалу УС Опена.  Серена "закуцала" 10. финале у Њујорку, чека је дупло млађа ривалка! У финалу УС Опена бориће се Серена Вилијамс, која ће ускоро напунити 38 година, и 19-годишња Канађанка Бјанка Андрееску.

Тенис 06.09.2019 | 11:29
УС опен: 2018. испала у 1. колу, сад у финалу на Серену!
Она је у полуфиналу после велике борбе била боља од Белинде Бенчић из Швајцарске, 7:6 (3), 7:5.

Тако је Бјанка, која је на турниру 15. носилац, наставила сезону из снова. После титула у Њупорт бичу и Индијан Велсу, те недавно на Роџерс купу у Канади, сада је и у првом великом финалу на Гренд слему.

Она је 19. јула напунила 19 година, у великом је успону и како ствари стоје, никог не треба да изненади ако ова девојка у догледно време буде чак и на самом врху WТА листе.

У мечу са Бенчићевом, која има 22 године и делује знатно искусније, јер је почела да наступа као професионалац као тинејџерка, није било нимало лако.

Прва половина почетног сета била је неизвесна, посебно четврти и шести гем у којим је Бјанка спашавала чак пет брејкл лопти. Бенчићева је на 5:4 имала и сет лопту на сервис Андрееску, али није успела да је искористи и то јој се осветило.

У тај-брејку, Канађанка је повела са 5:0 после чега није било повратка за Бенчићеву.

Ипак, тенисерка из Швајцарске је прва стигла до брејка у другом сету, водила је са 3:1, да би онда уследила четири узастопна гема у којим су виђени брејкови. Белинда је имала 5:2, али онда је доживела огроман пад, Андрееску је нанизала пет гемова заредом и пласирала се у финале.

Када се има у виду да је ова девојка прошле године заустављена у првом колу квалификација, а да је после првог такмичења у главном жребу већ у финалу, све је апсолутно јасно.

"Не питајте ме како сам дошла до овог резултата, не знам шта да кажем. Можда се сав тај напоран рад исплатио. Да ми је неко рекао да ћу играти у финалу пре само неколико недеља, рекла бих му да је луд", признала је Андееску.

Ипак, негде је после низа невоља морало и да јој крене.

"Све је почело у Оукленду, наставила сам са добрим играма у Индијан Велсу. То ми је била тачка преокрета у овој сезони. Сада, ево са Сереном у финалу. Не знам, можда сањам. Играти са њим у финалу УС Опена, потпуно луда ствар", додала је Бјанка.

Серена јој је предала финале на Роџерс купу почетком првог сета.

"Знам како јој је било. Никада није лако да предате меч. Рекла сам јој да не брине, да ће се вратити, да је опет у финалима. Једва чекам да се сусретнемо", закључила је Андрееску.



Серена без милости, стигла Крис Еверт и ушла у ново финале! Серена Вилијамс је по јубиларни десети пут у финалу УС Опена.

Искусна Американка, која ће ускоро напунити 38 година, одиграла је сјајно у полуфиналу против Украјинке Јелине Свитолине. Серена је после 71 минута игре победила са 6:3, 6:1.

Оно што је импресивно је то да јој је ово била 101. победа на овом турниру, чиме је изједначила рекорд Крис Еверт и сада јој се пружа велика прилика да освоји дуго чекану 24. титулу и изједначи рекорд Маргарет Корт.

Такође, уколико победи у суботу, биће јој то седми УС Опен трофеј чиме би престигла Евертову.

Успут, успела је да обори још један рекорд, она је играчица са највећим размаком између првог и последњег финала, рекорд сада износи 19 година и 362 дана.

Почетак меча није наговештавао тако убедљиву победу Вилијамсове, пошто су прва два гема трајала укупно 16 минута.

Американка је успела да се извуче, у почетном гему је неутралисала три брејк лопте, а потом исто толико и у петом гему. Претходно је у маратонском другом гему успела да начини брејк и поведе са 2:0.

После тога све је лакше ишло за Серену. Добила је почетни сет са 6:3, а онда додатно појачала гас у другом сету у којем је начинила три брејка, у трећем, петом и коначно последњем, седмом гему.

Статистички, била је доминантна у свим елементима, 34-7 у винерима довољно говори како је меч ишао, а Вилијамсова је у овом дуелу била успешна и на мрежи.

"Шта сам то вечерас радила?, Упс, играла сам сервис-волеј! Не брините, нећу више покушавати", насмејала се Вилијамсова после меча у интервјуу на терену.

"Хвала овој дивној публици, невероватно је играти са оваквом подршком", додала је прошлогодишња финалисткиња.



Серена сматра да против Свитолине није одиграла на највишем нивоу, и све то требало би да исправи против Канађанке, јер зна какв стил игре практикује.

"Она заиста зна како да одигра разноврсно. Игра различите ударце на различите начине, али изнад свега ми се допада као особа, невероватна је", поручила је шестострука шампионка УС Опена.

Андрееску, која је упола млађа од Серене Вилијамс, направила је највећи успех у каријери. Изборила је прво гренд слем финале.

"Ово је лудо. Сањала сам о овоме од малена и не мислим да много људи није веровало да ће се то остварити. Ја сам одувек била пуна самопоуздања, али када је дошао тај победнички поен ипак сам била у шоку. Такође много сам се борила за њега и мислим да заслужено идем у финале", поручила је 19-годишња Андрееску.

Канађанка је открила да је као девојчица гледала мечеве Серене Вилијамс и маштала да заигра против ње. Прву прилику за то добила је недавно на турниру у Торонту, али су одиграле само четири гема, пошто јој је Американка предала меч.

"Сећам се да сам је гледала када сам имала десет година, испратила сам већину њених мечева када је освајала гренд слемове, а сада ћу се за један такав борити са њом. Знам да ће она играти најбољу игру, тако да ћу морати и ја, па нека боља победи", поручила је млада канадска тенисерка, која ће након завршетка УС Опена ући међу 10 најбољих на WТА листи.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар