Аргентина гори, вратио се: Марадона преузео фењераша!

Легенда светског фудбала постао тренер Химнасије, а пред њим ће бити велики задатак.

Фудбал 06.09.2019 | 16:14
Аргентина гори, вратио се: Марадона преузео фењераша!
Аргентинска Суперлига управо је постала занимљивија! Дијего Армандо Марадона се враћа у домовину и преузима екипу Химнасија и Есгрима, потврдио је тај клуб.

Марадона није радио у Аргентини још од његовог неуспеха на месту селектора Гаучоса на Светском првенству 2010. године и после готово деценије поново ће бити запослен у својој земљи. Ова вест је наишла на велику еуфорију аргентинских медија, а Марадона стиже у Химнасију у незгодном тренутку.

Химнасија после пет кола у текућој сезони Суперлиге Аргентине има само један бод, па ће Ел Пибе морати да преокрене ситуацију. Сезона у тамошњој Суперлиги ће бити атипична. Тамо 24 тима игра само једнокружно, 23 кола, да би се потом све екипе преселиле у ново такмичење Суперкупа Аргентине, које се игра на пролеће по нокаут систему.

Зато је и мало времена за Марадону да оствари добре резултате, а за тако нешто прилику ће имати до краја сезоне. Потписао је уговор са тимом из Ла Плате до 30. јуна 2020. године.

Сигурно ће ствари око терена постати веома вруће  његовим доласком, пошто је Марадона познат по својој темпераментности и бомбастичним изјавама.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар