Argentina gori, vratio se: Maradona preuzeo fenjeraša!

Legenda svetskog fudbala postao trener Himnasije, a pred njim će biti veliki zadatak.

Fudbal 06.09.2019 | 16:14
Argentina gori, vratio se: Maradona preuzeo fenjeraša!
Argentinska Superliga upravo je postala zanimljivija! Dijego Armando Maradona se vraća u domovinu i preuzima ekipu Himnasija i Esgrima, potvrdio je taj klub.

Maradona nije radio u Argentini još od njegovog neuspeha na mestu selektora Gaučosa na Svetskom prvenstvu 2010. godine i posle gotovo decenije ponovo će biti zaposlen u svojoj zemlji. Ova vest je naišla na veliku euforiju argentinskih medija, a Maradona stiže u Himnasiju u nezgodnom trenutku.

Himnasija posle pet kola u tekućoj sezoni Superlige Argentine ima samo jedan bod, pa će El Pibe morati da preokrene situaciju. Sezona u tamošnjoj Superligi će biti atipična. Tamo 24 tima igra samo jednokružno, 23 kola, da bi se potom sve ekipe preselile u novo takmičenje Superkupa Argentine, koje se igra na proleće po nokaut sistemu.

Zato je i malo vremena za Maradonu da ostvari dobre rezultate, a za tako nešto priliku će imati do kraja sezone. Potpisao je ugovor sa timom iz La Plate do 30. juna 2020. godine.

Sigurno će stvari oko terena postati veoma vruće  njegovim dolaskom, pošto je Maradona poznat po svojoj temperamentnosti i bombastičnim izjavama.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar